Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/06/2007: "Hoeveel bomen dit weer gekost heeft..."

Het is de degelijkste van de vier gratis pulpkrantjes, zoals uitgedeeld of te vinden op stations en elders. Toch geef ik nog steeds de voorkeur aan echte kranten, en liefst natuurlijk aan niet-gelijkgeschakelde bronnen, zoals volop op het net te vinden. Ik pakte het ding op om thuis te lezen: Nieuw: links met ruggengraat - chapeautje: Intellectuelen uit allerlei landen staan op.

hradar (10k image)

Klik op meer

Afgezien van de erbarmelijke spelling - dat onding danken wij aan een PvdA-mevrouw en een D66-mijnheer - links! - en dat ze mij als opstaande intellectueel uit een land niets gevraagd hadden (maar hebben ze mijn telefoonnummers? email kon toch ook?) - was ik zeer benieuwd. Ruggegraat - eindelijk weerstand tegen de afbraak van de sociale voorzieningen, verwachtte ik, tegen het gejank over normen en waarden, tegen de stemmingmakerij tegen moslims, tegen NAVO, tegen imperialistische avonturen. Was er iets gaande zonder dat het mij was opgevallen, hoezeer ik ook mijn dagen besteed aan het speuren naar de Tekenen des Tijds op het net?

Ach wat. Het eigenlijke artikel opent zo:

"Links heeft er een nieuwe smaakje bij: pro-Amerika, fel tegen het oprukken van de politieke islam en niet vies van een gelegenheidscoalitie met rechts."

Pro-Amerika, voor de zekerheid, u begrijpt het waarschijnlijk al meteen, heeft niets te maken met het werelddeel tussen Stille en Atlantische Oceaan, maar met de negenenveertig staten in een verband op het Noordamerikaanse continent [het geannnexeerde koninkrijk Hawaii hoort zelfs niet bij dit werelddeel]. Dit spierballenlinks, zoals het ook heet, is niet voor Cuba of Venezuela, of voor St. Kitts of Vuurland, zelfs niet voor Groenland of Canada. Het is voor George W. Bush en de zijnen.
Is dat nieuw? We hadden toch al Wim Kok en Tony Blair, om maar wat van die types te noemen? Die als het hun uitkomt met hun partijkaart zwaaien om te laten weten dat ze links zijn?

Fel tegen het oprukken van de politieke islam.
Oprukken - kan de taal wat beschaafder, of hoort dat bij het spierballencultuurtje? En hoe dan ook: hoezo oprukken? Er is zegge en schrijve één land dat geregeerd wordt uit naam van de islam, en het is een publiek niet-geheim dat de meeste ingezetenen dit bewind al jaren zat zijn. Oprukken? O wacht even - u bent tegen Hezbollah en Hamas. Wat schattig. U staat achter Israel. Een met kernbommen toegerust Staphorst - alle welgemeend respect voor Staphorst en Israel - met een exclusief begunstigde godsdienst, maar ja, wel een andere dan de islam, en dat noemt u heel spierballig een liberale democratische mensenrechtenstaat.
O wacht nog even, deze opmerking getuigt natuurlijk van het toenemende antisemitisme waartegen u zich keert, o Spierballers. "Wij menen dat linkse kringen de heropleving van antisemitisme onvoldoende erkennen." Verder geen uitleg. Ik vrees trouwens dat ik u ook in dit geval moet teleurstellen. Er is helemaal niets heropgeleefd. Het antisemitisme is nooit weggeweest, dus inderdaad, ook al ben ik "linkse kringen" niet, ik erken uw diagnose niet en dus erken ik deze vanzelf onvoldoende. Ik heb een vermoeden wat u eigenlijk bedoelt met deze zin, dat al besloten is in wat ik hierboven schreef.

Maar goed, wat is er nieuw aan dit links? Willem Drees stond pal tegen de islamitische ploppers die ons ons mooie Indië afhandig wilden maken - en daar danzkij de Verenigde Staten (altijd lief zijn voor de Verenigde Staten) nog in geslaagd zijn ook. Achach, wat was Drees links, de naam zegt het al nietwaar, al moet die AOW in uw gelegenheidscoalitie met rechts toch ook maar eens afgeschaft worden.
Heette dat niet Paars, die gelegenheidscoalitie? Of Balkenende IV?

Nu: degelijk vernieuwd! links! voor mensenrechten maar het martelen van moslims moet kunnen!

Soms kan ik ernstig terugverlangen naar de Koude Oorlog. Maar die krijgen we zo te zien er ook nog eens bij terug.


Powered by Greymatter