Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/05/2007: "Anarchisten demonstreren bij Praagse burcht"

Vorige week zaterdag 26 mei waren anarchisten prominent aanwezig als clowns in Praag, bij de protesten tegen het plaatsen van raketten van de VS in dit land. De BBC-televisie had trouwens beelden van duidelijke rood-zwarte vlaggen (diagonale banen, dus geen misverstand mogelijk) in Praag die dag. Maar geen beeldmateriaal te vinden op het net. Tja, onderstaande deur staat al een tijdje open.

bushpraag (81k image)

Klik op meer

George W. Bush is op 4 juni aangekomen in Praag om het plan nog eens duidelijk aan te praten bij de regering aldaar. De bevolking ziet er niets in maar dat is zoals we weten in een beetje moderne democratie geen punt. Om te onderstrepen dat hij niets tegen de Russische regering heeft zal Bush in Praag ook praten met schaakgrootmeester Kasparov, die af en toe met Russische nazi's gaat demonstreren tegn Poetin en daar de "westerse" pers uitgebreid mee haalt (de nazi's komen aanzienlijk minder in beeld dan Kasparov). In Rusland moeten ze vooral niet denken dat de raketten tegen hen bedoeld zijn, ze zijn tegen aanvallen uit Noord-Korea of Iran. NAVObaasjes onder wie CDA-voorman De Hoop Scheffer zeggen dit braaf na. Langzamerhand beginnen de gelijkgeschakelde media op een gesticht te lijken.

De opkomst bij de demonstraties op 26 mei en 4 juni viel volgens de organisatoren tegen: telkens zo'n tweeduizend mensen. Maar "wij" waren er bij: vanavond 4 juni ook bij de burcht (Hrad), waar de politie de anarchistische demonstranten verjoeg, want daar mocht men niet komen. We hopen nog op illustratiemateriaal van ooggetuigen.


Powered by Greymatter