Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/04/2007: "Vredig tussen de palmen"

Het ingenieursbedrijf dat het ontworpen heeft had het apetrots op zijn site gezet. Maar dat was niet de bedoeling, vond het Pentagon. Zogenaamd om veiligheidsredenen is het ontwerp van de nieuwe ambassade van de VS in Baghdad van het net gehaald. Te laat, uiteraard.

pool (62k image)

Een zwembad tussen de palmen...
Klik op meer

De diplomatieke vertegenwoordiging van de Verenigde Staten in Irak bevindt zich nu nog in een paleis van Saddam Hoessein. Er wereken al duizend Republikeinse types. Het gebouw is evenwel te kleien, en tegelijk is eht propagandisitisch niet sterk om een paleis van Saddam Hoessein te gebruiken als koloniaal regeringsgebouw.
Er wordt derhalve gebouwd aan een ambassade ter grootte van het Vaticaan, waar veel meer personeel uit de VS kan werken. (De bouwvakkers die er aan werken zijn overigens zo goed als in slavernij).

Kijk eens, Irak is natuurlijk een prachtige democratie geworden dankzij de invasie namens Bush, Blair en Balkenende, en het is de bedoeling dat het zo blijft. Er moet niet een regering komen die zegt dat de Yanks moeten wegwezen en dat Israel geen goede vriend van Irak is. Of dat de olie van de Irakezen zelf is. Om dit te verzekeren en om het blijvende karakter van de bezetting te onderstrepen zijn zwembaden en tennisvelden, en niet te vergeten basketballvelden (er kan een nog stompzinniger sport zijn, maar dan dient deze zich wel even te melden - honkbal misschien?) naast discotheken voor gezellig onder elkaar onmisbaar. Even geen ragheads bij de hand en misschien zelfs geen bomaanslag. Zo te zien is er ook niet voorzien in een dak waarvandaan de laatste helicopter kan vertrekken mocht het toch nog fout gaan.

Bron, voor meer foto's.

marine (40k image)

Het veiligheidskwartier van de mariniers.


Powered by Greymatter