Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/29/2007: "NOODOPVANG? Daar hebben we bajesboten voor!"

Verdonk had het niet beter kunnen doen. Zo doe je dat: smeren met stroop. De gemeenten zijn om, het grote scheiden der groepen kan beginnen.
BajesbootRotterdam07 (19k image)
Actie tegen bajesboten Rotterdam in april 2005
Dat doet Albayrak ongeveer zo: generaal pardon voor een deel van de oude wetters; namelijk die waar ze niet onderuit komt omdat ze bewijzen kunnen dat ze in Neederland zijn gebleven en het handjevol dat het al die jaren heeft kunnen redden zonder ook maar één keer gratis een brood mee te nemen, openbaar vervoer te gebruiken zonder te betalen, zonder brommercertificaat rond te rijden of door rood licht te lopen, arbeid te verrichten voor slavenloon zonder sofi-nummer en rechtsbescherming, enzovoort.. Die, die mogen blijven.
Klik op meer.

Voor de rest geldt: alle grenzen dicht. De rest zijn “illegalen waarvoor vertrekplicht geldt”, oftewel – om maar een paar stigma’s uit de kast te halen - criminelen, oorlogsmisdadigers, misbruikers van sociale voorzieningen, maar toch vooral geen mensen die hun leven en hun recht zochten in een wereldeconomie die op ongelijkheid draait, anders gaat het rijke westen failliet. Erger nog; ten onder zal het gaan aan kleinschalige eigen bedrijfjes van zich nijver broodverdienende en zelfvoorzienende lieden uit den vreemde, die hun met hard werken verdiende geld naar familie sturen. Stel je voor!

Verdonk had het niet beter kunnen doen, want zij was veel te opvallend bezig. Zonder twijfel is Albayrak de perfecte jachthond aan de leiband van Fort Europa en de rijke geïndustrialiseerde landen die met hun G8 top in Heiligendamm werkelijk de dienst uitmaken. Braaf zich omhoog gelikt is zij verworden tot dé perfecte excuus-twee-nationaliteiten-allochtoon-kennismigrant voor een volk dat nationalisme boven alles stelt maar toch wil doen alsof het zo tolerant is, zolang het wel wat oplevert natuurlijk.

Bravo, Albayrak, bravo! “Streng maar rechtvaardig” (naar Rita) zal zij “het vertrek van mensen die evident niet onder de regeling vallen, snel ter hand nemen.” En zo is iedereen weer tevreden. Intussen: weg met al die illegalen, hoe goed ze ons ook van nut zijn geweest maar daar hebben we het niet over. Goedkope arbeidskrachten zonder rechten, gedwongen prostitutie, zondebok, doen we niet aan. Wat Verdonk niet kon omdat zij te manifest racistisch was, kan Albayrak wel. Een grijze of alleen maar behaagzuchtige wolf in schaapskleren? Het is om het even. Verdonk en Donner zijn begonnen met de bouw van de kampen en de bajesboten, Albayrak en Hirsch Ballin zetten de lijn voort. Ze hebben de eer het karwei af te mogen maken. Snel deporteren dat hele zootje. Vergeet vooral de Koerden niet.

En zo is de cirkel rond. Voorbij noodopvang. Voorbij hulp. Dan is ’t de straat op of de bajes in. Hebben tegenstanders van het asielbeleid van de afgelopen jaren nu hun zin? Zou je denken van wel? Zijn mensen die na jaren wachten en onzekerheid nu bij wijze van ruilhandel alsnog een verblijfsvergunning (nou, vooruit dan maar..) krijgen, nu gelukkig? Vast wel. Het zij ze allicht gegund. Maar is alles nu okee?

Nee. Pas nu begint de strijd om waar het werkelijk om gaat, namelijk die om de eerlijke verdeling van welvaart, het recht om te gaan en te staan waar je leven kunt. Zo lang die eerlijke verdeling er niet is en alleen de poenige bedrijfsbazen en hun raspaardjes van onbegrensde mogelijkheden kunnen genieten, verdienen de welvarende landen, en daar is Neederland er eentje van, niet anders dan voortdurend te worden geconfronteerd met de gevolgen ervan. En die gevolgen komen in de vorm van de komst van mensen, nog veel meer mensen, op zoek naar een bestaan.

Maar wees gerust, brave burger met je dak boven je hoofd, je flat screen tv, recordable DVD speler en jaarlijkse vakantie: er zullen veel van die mensen sterven en lijden onder de wereldwijde financiële repressie en dictatuur, voordat enkelen ‘ons’ land bereiken. Je moet alleen niet zeuren als er zo’n kamp of bajesboot in je achtertuin komt, volgepropt met getraumatiseerde en gek gemaakte en tot wanhoop gedreven “vreemdelingen” en “terroristen”, getuige de hoge mate van beveiliging. Dan moet je niet zeuren. Want dat is noodopvang in het tijdperk Albayrak, en voor dat soort noodopvang is plaats zat. Tenslotte kunnen we niet iederéén deporteren.

27/5/07 Joke Kaviaar


Powered by Greymatter