Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/29/2007: "Pinksterlanddagen afgesloten van de buitenwereld"

Okee, shoot me. In mijn vorige stukje beloofde ik dat de radio-uitzendingen van de Pinksterlanddagen te horen zouden zijn via internet. Maar dat is helaas niet gelukt. Nu is dat natuurlijk ook deels je eigen schuld, dan had je maar gewoon naar Appelscha moeten komen.

tentekamp (43k image)

Klik op meer

Want daar was het tijdens het afgelopen pinksterweekend weer tijd voor de 74-ste editie van dit jaarlijks terugkerend anarchistisch familie-evenement. Want ook dit jaar barstte het weer van de ouders met kinderen en opa's en oma's. En dat kan ook, want op dit alcohol- en drugsvrije evenement (op het kampvuur in het bos na dan, daar wordt gezopen alsof het een lieve lust is - en dat is het ook!) waren ook dit weekend weer voldoende kinderactiviteiten. Zo werden er workshops hutten bouwen gehouden en net als vorig jaar video-interviews die later dan ook werden vertoond.

schommel (59k image)
Voor wie liever niet aan de kinderactiviteiten meedoet, zijn er altijd nog schommels en een glijbaan.

Maar natuurlijk was er het afgelopen weekend ook voldoende voor volwassenen. Zoals op de beide dagen de anarchistische markt, met toch voornamelijk boeken maar zelf heb ik er een pakje koffie weten te bemachtigen. Niet zomaar koffie, maar Störtekoker-koffie, die zowel biologisch is alsook van eerlijke handel afkomstig. Dat zal voorlopig een dilemma op de redax van Ravage voorkomen, alwaar nu geregeld om ste beurt biologisch en Max Havelaar wordt gekocht.

Ach ja, en dan waren er natuurlijk de vele workshops, lezingen en films. Natuurlijk gaf GroenFront! weer een workshop bomen klimmen, die door veel mensen werd gewaardeerd. Dissent gaf wat laatste nieuwtjes omtrend de G8 en Respect voor Dieren leerde belangstellenden het een en ander over EHBO voor dieren. 's Avonds, nadat de kookgroep van Rampenplan voor het nodige voedsel had voorzien, kwamen de bands.


Het voetbalveld, waar Unai Risueño vorig jaar nog een fotootje wist te maken, was dit jaar niet beschikbaar, waardoor er dit jaar op een weiland vóór het terrein moest worden gekampeerd (zie foto helemaal bovenaan)

Op zaterdag onder andere een optreden van David Rovics, die eerder in de radiostudio (maar dat kon je thuis dus lekker niet horen) het nummer I'm a better anarchist than you ten gehore liet brengen. En vorige week speelde hij al in het ACU, dus velen kenden hem al. Zondag de beroemde Bonte Avond, waarbij het resultaat van de kinderactiviteiten aan de volwassenen worden getoond. Voor velen een favoriet onderdeel. Ook werd dit jaar tijdens de Bonte Avond een documentaire gepresenteerd over de Pinksterlanddagen, getiteld TAZ (Tijdelijke Autonome Zone). Binnenkort te zien in filmhuis Pasthei in het ACU in Utrecht.

Of je kunt natuurlijk gewoon wachten tot de volgende Pinksterlanddagen. Die beginnen op vrijdag 23 mei 2008. De toegang bedraagt ook dan 10 euro, maar de rest is nog niet bekend.

3 Reacties


- de volgende Pinksterlanddagen. Die beginnen op vrijdag 23 mei 2008

Weet je het zeker? Dat is dan twee weken na Pinksteren - mij best, maar noem ze dan anders...

zei: Prul op 30/05/2007 om: 01:38u

Hmm, op de universele paas- en pinksterkalender die ik ergens op internet vond was dat de datum van pinksteren... Ach, het is in elk geval zeven zondagen na pasen. wink

zei: Peter Barton op 30/05/2007 om: 12:08u

Het is jammer dat sommigen niet even een pauze in hun verslaving van alcohol en drugs in kunnen lassen, tijdens de pinksterlanddagen.

zei: zeeschuimer op 30/05/2007 om: 13:22u


Powered by Greymatter