Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/29/2007: "Terroristen overal op de loer in VS - deel 2"

In Eugene, Oregon staan verscheidene mensen terecht wegens brandstichtingen uit ecologische motieven. De kans is groot dat zij hiertoe zijn geprovoceerd door de federale recherche: de grootste brandstichter loopt zonder aanklacht vrij rond. Maar verscheidene activisten werken mee aan hun eigen veroordeling en die van anderen, in de hoop een lager vonnis te krijgen. Vergeefs, naar het lijkt.

camping (2k image)
Logo van het Earth Liberation front, dat de hieronder genoemde brandstichtingen heeft opgeëist

Klik op meer

Op 23 mei is Stanislas Meyerhoff tot 156 maanden gevangenisstraf veroordeeld en drie jaar voorwaardelijk, voor brandstichting in een poliiebureau in Eugene, SUV-dealer Romania en Jefferson Poplars.
Op 25 mei is Kevin Tubbs tot 151 maanden gevangenisstraf en drie jaar voorwaardelijk veroordeeld voor dezelfde daden en voor brandstichting in paardenabattoir BLM.
Nog komende terechtzittingen voor meewerkende verdachten (politieinformanten) deze maand voor Chelsea Gerlach, Darren Thurston, Suzanne Savoie en Kendall Tankersley.

In juni komen voor de niet-meewerkenden (niet-informanten):
Nathan Block, Joyanna Zacher, Daniel McGowan en Jonathan Paul

Verontrustend en opmerkelijk: de eerste veroordelingen zijn gedaan op grond van de federale Terrorism Enhancement Act, die nog niet eens was aangenomen op het ogenblik dat de vergrijpen waarvoor de verdachten voorkomen zijn uitgevoerd. Het beschadigen of vernielen van ecologisch ongewenste objecten wordt met terugwerkende kracht tot terrorisme verklaard - het maakt niet uit dat er geen mensenlevens in gevaar zijn gebracht. Green scare heet dit in de VS. Staatsterrorisme is een betere aanduiding - het beginsel dat men niet veroordeeld kan worden op grond van een wet die achteraf is ingevoerd wordt met voeten getreden - afgezien van het feit dat de betrokkenen zwaarder gestraft worden dan sommige "echte" terroristen..

1 Reactie


This was not terrorism, but an endeavour to stop a foreign business to kill horses without regard for the environment.

The authorities have profoundly overreacted and made an ass of the law.

No wonder that America is on the nose by so many people and increasingly out-of-touch with social justice and the rest of the world. I feel sorry for Americans as they appear unable to elect a democratic and socially just government.

zei: Ben Leeman op 30/05/2007 om: 16:10u


Powered by Greymatter