Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/22/2007: "Anarchist-cineast Jan Bucquoy doet nieuwe pseudo-staatsgreep in Brussel"

De Belgische anarchist-cineast Jan Bucquoy heeft maandag in Brussel om 14.15 uur een nieuwe poging tot staatsgreep ondernomen.
JanBucquoy1 (11k image)
Jan Bucquoy doet zijn pseudo-staatsgreep
Hij plaatste een zelf ontworpen vlag, rood-zwart met een banaan, in de tuin van het koninklijk paleis.
Klik op meer.

Bucquoy werd onmiddellijk opgepakt door twee agenten, omdat hij zich in de neutrale zone bevond waar elke manifestatie verboden is. Hij werd twee uur verhoord in het paleis voordat hij weer werd vrijgelaten. De vlag werd in beslag genomen. De cineast riep zijn staatsgreep na afloop uit tot een succes.
JanBucquoy (8k image)

Het is al de derde keer dat de 61-jarige anarchist een dergelijke poging onderneemt. Hij kondigt zijn staatsgrepen telkens uitgebreid aan op internet. Deze poging was al in mei 2006 gemeld.

Bucquoy vindt dat macht, werk, huisvesting en erfenissen moeten worden toegewezen met een loterijsysteem. Hij stelt dat als de verkiezingen werkelijk een invloed hebben, ze al lang zouden zijn afgeschaft.

In zijn nieuwe boek "La vie est belge" roept hij op om verschillende symbolische plaatsen in BelgiŽ te bezetten, waaronder het koninklijk paleis, de haven van Antwerpen en Manneken Pis. Bucquoy heeft al aangekondigd dat hij volgend jaar op 21 mei opnieuw een poging tot staatsgreep onderneemt.


Powered by Greymatter