Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/22/2007: "Postkantoor! Postkantoor! Postkantoor!"

Panisch telefoontje op mijn voicemail - ik heb zo'n rare brief gekregen, dat ik miljonair ben en voor 23 mei iets moet opsturen. Ik begrijp er niets van.

starreveld (42k image)
Klik op meer

Ja, die had ik ook in de bus gekregen. Ze wisten mijn naam, mijn adres, niet te vergeten mijn postcode. Mijn geslacht wisten ze niet - Geachte heer of mevrouw, stond er boven. Maar als mijn dierbare belster nog steeds de combinatie mansnaam - meisjesnaam voert dan hadden ze het vast bij het rechte eind. Tenzij ze denken dat je een dubbele naam hebt. Ik heb er maar niet naar gevraagd.
Ik besluit er geen dure belminuten tegen aan te gooien om haar gerust te stellen, de volgende dag misschien.
Dan is zij al naar het postkantoor (oeioei, dat is nu een gedeponeerd handelsmerk, een woord dat je niet zomaar ongestraft kunt gebruiken, weet Bukowski dat wel?) gegaan om navraag te doen. Daar heeft men, de ontslagbrief wellicht al in handen, haar verteld dat ze het ding moet verscheuren, omdat het reclame is. Mijn naam en adres staan er toch op? Ze heeft ook al geprobeerd de afzenders aan de lijn te krijgen. Dat lukte niet. Ja, dat kostte twintig cent per minuut. Wat raar, hè? Ik kan ter verhoging van de feestvreugde vermelden dat wij deze mededeling asdatte we miljonair benne al jaren op de wcmuur hebben hangen, voor momenten van diepe meditatie.
Nou ja, wat moet ik ook met miljoenen, zegt ze laconiek tot slot. Ik zou niet eens een werkster over de vloer willen hebben.

Toevallig hoorde ik net van een tante in de zelfde leeftijdscategorie dat zij gestalkt was nadat zij haar maandelijkse lot had opgezegd. Maar u wilt toch miljonair worden? "Ik doe al jaren mee en heb nog nooit gewonnen." En de goede doelen dan? "Ik ben mijn eigen goede doel." Right on! Ze moet van enkel AOW rondkomen. En wedden dat die stalkers geen twintig cent per minuut betaald hebben?

De brief was getekend door ene Gaston Starreveld, hierboven afgebeeld in boevenpak. Nee, ik heb ook geen idee. Hij is Ambassadeur Nationale Postcodeloterij, dus je moet hem neem ik aan met excellentie aanspreken.
De genoemde goede doelen van deze stalkers en oplichters:
Mensen in Nood, Amnesty International, Natuurmonumenten, Memisa, Unicef, VluchtelingenWerk, het Wereld Natuur Fonds en Stichting DOEN.
Denk eraan, geen cent, hè!

3 Reacties


Veel Nederlandse consumenten stellen geen prijs op ongevraagde reclame. Vooral niet, als die persoonlijk aan hen is gericht. Via deze website kan iedereen zich kosteloos laten blokkeren tegen ongewenste post, telefoontjes en onaangekondigd (telefonisch) marktonderzoek. Consument? http://www.infofilter.nl/InfoWWW/php/do_home.php

zei: ET op 27/05/2007 om: 17:58u

Als ik aan mij geadresseerde reclametroep in mijn brievenbus aantref, kijk ik of er de bedrijfsnaam van de verzender erop staat. Ik kijk dan op www.antwoordnummer.nl of ze ook een antwoordnummer hebben. Ik stop dan het reclamespul in een grotere enveloppe, verzwaar deze tot iets minder dan 5 kg en stuur dat met een beleefde brief dat ik niet gediend ben van hun zendingen naar dat antwoordnummer.

zei: Kees op 28/05/2007 om: 22:09u

Een gouden tip, Kees, bedankt.
In het onderhavige geval:

Nationale postcodeloterij Antwoordnummer 19503
1100 VM Amsterdam

zei: Prul op 28/05/2007 om: 22:19u


Powered by Greymatter