Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/20/2007: "Top van Onderop spreekt zich uit tegen G8"

Zo'n 1200 mensen zouden volgens de organisatie vandaag de Top van Onderop hebben bezocht in Amsterdam en spraken zich daaruit tegen de bijeenkomst van de G8-landen die op 6 - 8 juni in Duitsland zal plaatsvinden.
TopvanOnderop0647 (28k image)
De anarchistische stand
De deelnemers schilderden de oproep “Een andere wereld is mogelijk. Mens en milieu boven winst!” gezamenlijk op een 40 meter lange muur bij het Amerikaanse consulaat.
Klik op meer.

Volgens de Nieuwsbrief van het Nederlands Sociaal Forum delen in Nederland delen veel mensen de kritiek op de G8, bleek zondag bij de manifestaties en seminars tijdens de uitverkochte Top van Onderop in Amsterdam, georganiseerd door het Nederlands Sociaal Forum. Het Duitse Heiligendamm verwacht in de aanloop naar de G8-top talloze maatschappelijke organisaties, partijen, vakbonden en actiegroepen. Die zullen de top in Duitsland aangrijpen om hun alternatieven te presenteren voor de G8. Peyman Jafari van de Top van Onderop riep deelnemers op om zich aan te sluiten bij de protesten in Duitsland.

Sylvia Borren van Oxfam Novib:”We vragen het al jaren: eerlijke handel, wapenbeheersing en het bereiken van de Millenniumdoelen. De prijs wordt betaald door de armsten, waarvan 70% vrouwen. De G8 moeten hun beloftes nakomen op het gebied van schuldkwijtschelding en hulp en ophouden met
vals spel en oneerlijke handel.”

Frank Kohler van Milieudefensie zei: “De regeringsleiders van de G8 zouden nu leiderschap moeten tonen, door verstandig in te spelen op klimaatverandering, wat niet alleen een milieuramp maar ook een enorme humanitaire ramp dreigt te worden. Om die te helpen voorkomen, moeten rijke landen zich eindelijk verplichten 30 % minder broeikasgassen uit te stoten in 2020.”

Cindy Sheehan, moeder van een in Irak gesneuvelde Amerikaanse soldaat, deed op het Museumplein een oproep aan de VS: “Trek je troepen terug uit Irak. De-escalate, investigate and bring home the troops!” Sheehan liet zich ook kritisch uit over de Nederlandse rol: “Een regering die niet wil onderzoeken hoe Nederland in de oorlog betrokken is geraakt, wekt de indruk iets te willen verbergen.”
Tot zover de 'Nieuwsbrief',

Een aantal radikalere groepen hield op het Leidseplein waar de Top bijeen kwam een directe actie workshop praktijkoefening voor de G8 protesten. Zie voor enige beelden Indymedia. En Ravage hep er een leuk verhaal van gemaak.

1 Reactie


Zoals van tevoren al bleek, is het NSF volstrekt radeloos over de toestand in de wereld, en een misdadige instelling als de G8. In plaats van diens opheffing te eisen (en krachten die dat willen afdwingen te ondersteunen), wordt er geeist dat ze nu eindelijk eens goed aan het werk gaan en (we verzinnen hier niets) "leiderschap tonen".

Onderstaande citaten komen uit de persverklaring van het NSF, wat aangeeft dat ze er niet alleen mee instemmen, maar de verklaringen ook HEEL ERG belangrijk vinden.:

(...)

" Sylvia Borren van Oxfam Novib:”We vragen het al jaren: eerlijke handel, wapenbeheersing en het bereiken van de Millenniumdoelen. De prijs wordt betaald door de armsten, waarvan 70% vrouwen. De G8 moeten hun beloftes nakomen op het gebied van schuldkwijtschelding en hulp en ophouden met vals spel en oneerlijke handel.”

Frank Kohler van Milieudefensie zei: “De regeringsleiders van de G8 zouden nu leiderschap moeten tonen, door verstandig in te spelen op klimaatverandering, wat niet alleen een milieuramp maar ook een enorme humanitaire ramp dreigt te worden. Om die te helpen voorkomen, moeten rijke landen zich eindelijk verplichten 30 % minder broeikasgassen uit te stoten in 2020.”

(einde citaten)

meer dan pijnlijk...

zei: leiderschap op 23/05/2007 om: 17:32u


Powered by Greymatter