Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/20/2007: "Franse metaalarbeiders verdedigen illegale collega's"

Arbeiders aan de Métal Couleur Système fabriek in Bonneuil zijn in staking gegaan nadat 19 van hun collega's ontslagen werden vanwege hun verblijfsstatus.
frenchmetalstrike2 (15k image)
De arbeiders werden aanvankelijk eind januari ontslagen, na een inspectie door de overheid waarbij gebleken was dat 19 van de 64 arbeiders niet over de juiste verblijfspapieren beschikten. Hun contracten werden verbroken verklaard nadat de inspecteur had verklaard dat ze valse verblijfspapieren gebruikten.
Klik op meer.

Sommige van de ontslagenen werkten al 10 jaar bij de fabriek en ze keerden op 26 maart terug naar de fabriek, vastbesloten om hun werkplek weer in te nemen. Met de steun van andere arbeiders, slaagden ze erin diezelfde dag een gesprek met de prefect (?) af te dwingen. Sommige van de arbeiders kregen meteen tijdelijke verblijfspapieren.

Tot nu toe hebben alle arbeiders tijdelijke papieren gekregen en 11 kregen hun baan terug. De lokale overheid heeft beloofd het verzoek om papieren per geval te bekijken en hun werkcontracten te respecteren. Arbeiders hebben beloofd door te gaan met solidariteitsacties tot ze allen een legale status hebben.

Arbeiders in de fabriek zeiden dat het een publiek geheim was dat ze illegaal werkten en dat het management ze altijd het hardst had laten werken en ze alleen minimumloon betaalde. Illegale migranten zijn ook aangetroffen in de drie andere fabrieken van dezelfde eigenaar, waarbij voorgekomen was dat arbeiders zich soms indentificeerden met verschillende valse namen tijdens dezelfde baan.

Dit is niet de enige actie in zijn soort; arbeiders bij een wasserettebedrijf in Esonne hebben afgelopen jaar papieren verkregen voor 18 van hun collega's. Er is ook een vergelijkbare staking gaande bij een groothandel in de regio Val-de-Marne.

(Vertaling: Globalinfo.nl)

Leest GlobaiInfo (!) en steun het vervolgens: giro 5146635 Globalinfo Amsterdam

1 Reactie


Sapperdeflap - dit bericht was ook gewist - maar nu is het er weer. Mooie actie!

zei: Prul op 21/05/2007 om: 21:18u


Powered by Greymatter