Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/19/2007: "Scriptie over vrije radio"

Al tijdenlang hing een boek of publicatie over Amsterdamse vrije radio als plan boven deez' aardkloot. Ik zou het geloof ik zelf gaan schrijven. Toen zou het een collectieve onderneming van betrokkenen worden. Toen werd er een buitenstaander opgezet, die wel allerlei mensen geïnterviewd heeft, hopelijk nog net op tijd (er zijn verscheidene belangrijke betrokkenen overleden inmiddels), maar het is tenslotte niet uitgegeven (de uitgeverij werd opgedoekt en dat was dat).

bastard3180 (3k image)

Klik op meer

Ruim een jaar geleden wilde een student uit Utrecht, Jitse van Leeuwen, een aantal mensen uit de vrije-radiowereld spreken. Ongeveer tien minuten in zijn afspraak met mij ging zijn mobiele telefoon af en moest hij weg. Dat was dat.
Het was voor een scriptie over de vrije radio. Niet alleen over de Amsterdamse (die knap uitgedund is trouwens), ook andere steden komen aan de orde.
De scriptie staat nu als pdf online.
Waar ik het document openknipte bleek het over mij te gaan. Maar dat was dan alles wat mij betreft. Gelukkig wellicht.
Een soort momentopname van een programma dat ik in maart 2006 gedaan heb. Zoals bijna altijd was er van alles mis met de apparatuur, en dat moet je dan bijstellen terwijl je bezig bent. En dan is de inhoud sterk afhankelijk van de Vondsten Van De Afgelopen Week of weken. Het geschiedde in die dagen dat een fameuze platenzaak in Amsterdam er mee stopte en voor uiterst democratische prijzen northern soul en sacred dance [spirituals voor de dansvloer] in de aanbieding had. Dat is terug te vinden in de opsomming. En nee, Rudy 'Blue' Diamond is niet Roy Orbison, en zijn single was niet populair, maar knap obscuur (want daar houd ik mij aan). En nee, ik heb het zelden, of eigenlijk nooit over 'religie'. Ik zou niet weten wat hij bedoelt. Zucht. Zo, die moest en kon ik even kwijt. De momentopnamen over andere programma's voorzover ik die ken zijn navenant.
Maar goed, ik moet het nog lezen - als ik het durf. U weet het nu te vinden.

Lees ook hier, hier en hier.


Powered by Greymatter