Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/19/2007: "Onderzoek naar geweld tegen Anarchisten tegen de Muur"

Het andere gewiste bericht ging over buitensporig optreden van het Israelische leger tegen Anarchisten tegen de Muur. Een reservekapitein ramde met de kolf van zijn geladen geweer in op een Israelische anarchist.


capt.sge.bsu42.090507183219.photo00.photo.default-512x341 (92k image)
Klik op meer

Vrijdag 11 mei probeerden de actievoerders een wegblokkade van het Israelische leger bij Dahariya (aan de rand van Hebron) op te breken.
Inmiddels is hiertoe nog een poging ondernomen, waarbij er opnieuw op los is geslagen door het leger.
Op het hoogste niveau wordt onderzocht of de reservekapitein uit het leger ontslagen dient te worden. Bevelhebbers vinden van wel. De maten van de kapitein die bij de actie aanwezig waren zijn er tegen.
De rampartij is opgenomen en uitgezonden op twee televisiestations - er valt niets te ontkennen.

- We missen ook een of twee commentaren, onder andere van Jan Bervoets naar aanleiding van Thomas Meyer Falk. Jan B. zinspeelde hierbij ook op het proces tegen Mumia Abu-Jamal dat op 17 mei heropend is - of niet? Dat horen we pas over enkele weken. -

2 Reacties


Mijn commentaar op het bericht van Falck en anderen was gericht tegen uitlatingen als "verdiend" of "je moet de consequenties maar nemen" voor mensen die geweld gebruiken. Mijn standpunt was dat men gevangenistoestanden als bij Falck, in Vught, in Stuttgart-Stammheim of op bajesboten bij niemand mag toelaten, ook al hebben ze niet de juiste denkbeelden. Omdat het juist hier gaat om een vorm van staatsgeweld waartegen wij ons allemaal moetenn verzetten. Ik noemde in dit verband opzettelijk vogels van diverse pluimage als Mumia Abu Jamal, Mohammed S en "mijnheer Holleeder".

Jan Bervoets

zei: Jan Bervoets op 23/05/2007 om: 08:15u

Bedankt, en helemaal mee eens.

zei: Prul op 23/05/2007 om: 12:58u


Powered by Greymatter