Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/02/2007: "Nooit zal ik dat recept terugkrijgen"

Verleden jaar gingen in de gehele VS miljoenen mensen de straat op om te protesteren tegen de jacht op zogeheten illegalen. Een mei stond ook dit jaar in het teken van de rechten van immigranten. Alleen de opkomst viel overal nogal tegen, vergeleken met vorig jaar.

losangeldem (26k image)
Los Angeles, 1 mei
Klik op meer

Organisatoren en politie hadden gerekend op een half miljoen demonstranten in Los Angeles, een oorspronkelijk-Mexicaanse stad die wellicht een miljoen zogenaamde illegalen herbergt. Maar dit jaar dorsten veel mensen niet meer de straat op, uit angst voor repressie. Hoewel de straat op de foto knap vol is, bleef de opkomst vermoedelijk onder de honderdduizend.
Op het einde van de demonstratie ging de politie alsnog hard inrammen op demonstranten in MacArthur Park [als je denkt dat een naam alleen aan een lied verbonden is in de VS blijkt het toch echt te bestaan], waarbij tientallen gewonden vielen.

Toch werd overal in de VS, van Seattle tot Miami, gedemonstreerd voor arbeidersrechten en voor rechten van zogeheten illegalen. En in Washington DC werd een groot spandoek opgehangen voor het Witte Huis: Mission accomplished. Werd die kreet toch nog weer eens vernomen.


Powered by Greymatter