Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/02/2007: "Feest van den arbeid in Londen"

Een mei 2007 was de verjaardag van de show van George W. Bush die "Mission accomplished" opvoerde op een vliegdekschip, en het was de verjaardag van de verkiezingsoverwinning van New Labour in Groot-Brittannië tien jaar geleden. Om te illustreren dat de Arbeidersbeweging ook echt goed aan de macht is in Londen is demonstreren in de ruime omgeving van het parlement verboden.

parliamentsquare (32k image)
Hier wordt door de Labourpolitie derhalve een vrouw tegen de grond gewerkt die het waagt een plakkaat vast te houden.

Klik op meer

In de omgeving van het parlement werden de grenzen van de beperking van de vrijheid van meningsuiting gisteren 1 mei verkend. Met bijvoorbeeld een geheel leeg bord. Met een pop van een varken als enorme hoed. De vrouw hierboven had een bord met de tekst Bollocks to Blair - Blair me zolen, zou een gelijkwaardige Nederlandse vertaling zijn (of iets meer richting de gordel, met reet of kloten). Er was een grote politiemacht op de been die onder de ogen van haar dochtertje op de rug van de vrouw stond te trappen.

trafalgarsquare (42k image)
Er was een degelijke anarchistische afvaardiging bij de staatsgoedgekeurde Meidemonstratie - hier te zien bij Trafalgar Square.
Als verkiezingen iets uitmaken (en dat doen ze nu eenmaal soms wel eens) mogen we hopen dat Schotland donderdag aanstaande na driehonderd jaar band met Engeland zegt: nu is het genoeg! Maar omdat het verkiezingen zijn mogen we er ook weer niet veel van verwachten.

De anarchistische meiviering in Glasgow verliep in gemoedelijke sfeer. Het logo van de demonstratie was een tuinkabouter...


Powered by Greymatter