Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/02/2007: "Clownsrevolutie in Nederland"

Voor degenen die De Vrije regelmatig lezen: Ja, ik leef nog, maar ik heb het de afgelopen tijd een beetje druk gehad met sprookjesfiguren en clowns. Want die nemen mijn leven over, en ook de rest van de wereld, zo bleek gisteren op het Leidseplein in Amsterdam, toen een groep clowns de revolutie verkondigden.

Klik op de foto voor een grotere versie

Klik op meer...

Het begon allemaal op de Elf Fantasy Fair, 22 april in Haarzuilen (bij Utrecht). Het stikte er van de sprookjesfiguren en andere mooi geklede jonkvrouwen en -heren. Een lust om er te zijn. Al wilden een aantal van die middeleeuws geklede mensen mij wel op de brandstapel gooien omdat ik aan ondergewicht lijd, en dus wel een heks moest zijn...

Maar de echte marteling kwam de week daarop, toen 's lands commerciëelste clown Bassie naar Katwijk kwam om daar kermis te vieren. Hoera hoera hoera, een overvolle kermis als resultaat en de exploitanten waren er niet blij mee omdat hun attracties niet konden draaien doordat ze overvol beladen waren met Bassie-fans, het laten draaien van hun attracties zou domweg te gevaarlijk zijn.

Nee, fijner was het gisteren, toen zo'n twintig clowns trachtten de wereld over te nemen. En wel op het Leidseplein in Amsterdam. Middels een watergevecht, waar ik een filmpje van heb weten te maken, weliswaar niet zonder nat pak te krijgen, maar dat is het risico van het vak natuurlijk.

Oh, en tussen dat alles door is ook Enkeltje Veenhuizen als boek verschenen. Eerdaags valt het online te bestellen, maar ook best kans dat je er op de Pinksterlanddagen wel een kan bemachtigen als je me aanspreekt, want ik zal dit jaar weer aanwezig zijn om uw radio te terroriseren. Ga je dit jaar naar de Pinksterlanddagen, neem dan dus je radio mee! De Vrije, maar dan in geluid, dat mag je toch niet missen!


Powered by Greymatter