Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/19/2007: "Working class hero"

workingclasshero (17k image)

De roep om een working class hero in de politiek is niet te stoppen. De PVV heeft Wilders en de SP heeft Marijnissen. De PvdA wil ook zo iemand. De PvdA had vroeger Schaefer en later Van Gijzel. Die hebben ze er uitgeflikkerd, laten vallen, in het ravijn gestort. Of er maar een nieuw slachtoffer wil opstaan.

Druk op meer.

De working class hero is een man, of een vrouw die een man speelt, niet al te klein van stuk maar hij hoeft zeker niet groot te zijn. Hij heeft geen haar of juist wel haar op zijn hoofd, dat doet er niet toe. Als hij maar haar op zijn tanden heeft. Groot moet hij zijn in zijn woorden. Woorden die als hamerslagen uit zijn mond komen. En voor de rest moet hij vooral niet te intellectueel overkomen, hij mag het zijn maar dient zijn intellect te verbergen onder domme uitspraken. Hij kan dus heel goed een domme intellectueel zijn. Dat vraagt voor de meeste intellectuelen geen enkel acteertalent.

De roep om een working class hero is ingegeven door de dwang om een politicus te knuffelen, te koesteren als betere buurman. Precies wat er niet moet gebeuren: dat geknuffel over de heg brengt het hele politieke bestel aan het wankelen en ondergraaft onze democratie. De taak van een politicus is beleid te maken, dat geknuffel leidt maar af. Een politicus moet vijanden maken, toch?

Wie vraagtekens heeft bij het democratisch gehalte van Nederland kan gniffelen: misschien ben jij wel die working class hero die men zoekt. Probeer het eens uit. Meld je aan en elleboog je omhoog. Eens kijken hoe ver je komt. In partijen als de PVV en tegenwoordig ook de SP schijn je vrij snel carrière te kunnen maken. Die zijn al lang blij als ze de open plaatsen kunnen vullen. Wel even de SP-kaderschool volgen en de PVV-overlevingstocht in de Marokkaanse woestijn. Een carrière bij de sociaaldemocraten zal iets moeilijker worden nu de partij ietwat indikt. Maar misschien lukt het als je een grote bek hebt, niet te jong bent, er goed uitziet voor je leeftijd en altijd bereid bent iets van je persoonlijkheid in te leveren voor een paar minuten roem.

Wat doe je als je boven bent? Afschaffen wat je bent geworden? Dat wil ik zien. Lijkt me een erg mooi gebaar. De rest blijft natuurlijk gewoon zitten, zo makkelijk is het nu ook weer niet om zaken te veranderen. Maakt niet uit, je gaat weer lekker plakken, boomhutjes bouwen, konijnen aaien. Als je dat nog kan.

Alib Bondon

4 Reacties


De toon is gezet. Welkom aan boord Alib!

zei: Arend op 19/04/2007 om: 23:59u

Ik zie het al, ik heb me te veel ingehouden...

zei: alib op 20/04/2007 om: 01:47u

Welkom, collega.
Krijgen we nu volgend jaar ook een nominatie of vermelding (om te kunnen weigeren naturlijk, tenzij het wat schuift...)? big grin

zei: Prul op 20/04/2007 om: 10:24u

De Awards! Bij mij zijn de juryleden nog niet geweest. Ze zijn dol op npc-ers, dan vreet ik nog liever mijn klompen op. het is natuurlijk gewoon een neplogprijs. Voor dames en heren die in de pas lopen met de tijdgeest. Dat het kleuterklasje van GS 'm jaar na jaar wint zegt iets over het niveau van de juryleden. koos Koets, onze dierenliefhebber, niet uitgezonderd. Van Kooten is zelf een typetje geworden: de Vieze Rijke Man die het met dieren doet omdat hij geen mens meer kan zien.

zei: alib op 21/04/2007 om: 03:09u


Powered by Greymatter