Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/18/2007: "Politie arresteerde Marcel T. na tip van zijn familie"

Familieleden en niet ingenieus onderzoek hebben de politie op het spoor van Marcel T. gezet die vastzit vanwege de moord op Louis Sévèke.
MarcelT1 (17k image)
Marcel T. bij zijn voorgeleiding bij de rechtbank in Arnhem
Zij herkenden hem op de beelden van een bankoverval in Leiden die in januari bij het programma Opsporing Verzocht getoond werden.
Klik op meer.

Dit wordt vandaag door het dagblad De Gelderlander gemeld. "Het rechercheteam van de politieregio Hollands Midden werd door de familie gewezen op een woning in Antwerpen. Bij een inval daar in februari werd een sleutel aangetroffen, waarvan het familielid kon vertellen dat die toebehoorde aan een door Marcel gehuurde bagagekluis op het Centraal Station van Rotterdam.

In deze kluis en niet in een eerder genoemde garagebox in Leiden, trof de politie persoonlijke spullen van T. aan. Behalve zware explosieven werd tevens een manuscript voor een autobiografie gevonden, waarin Martinus Hendrikus (Marcel) T. gedetailleerd zijn leven beschrijft, inclusief zijn drijfveren om strafbare feiten te plegen. In dit dagboek meldt de oud-kraker wraak te zullen nemen op Sévèke. Samen met een vriend zou het slachtoffer volgens T. ervoor hebben gezorgd dat de verdachte destijds uit de Nijmeegse krakersbeweging werd verwijderd. T. beschrijft zijn motief en vermeldt ook dat hij op het tijdstip van de moord in Nijmegen was."

Hier duikt opeens 'een vriend' op van Louis die met hem verantwoordelijk wordt gesteld voor het vertrek uit de kraakbeweging. De aanleiding hiertoe blijft echter ook dit maal in nevelen gehuld. Wel meldt de krant dat Marcel zich onopvallend in Spaanse krakerskringen bewoog en inmiddels van vijf bankovervallen wordt verdacht.

Het Openbaar Ministerie wil het bericht van De Gelderlander bevestigen noch ontkennen.


Powered by Greymatter