Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/17/2007: "Sea Shepherd komt niet naar Pinksterlanddagen"

Milieuorganisatie Sea Shepherd, die zich vooral bekommert om walvissen en zeehonden, komt dit jaar toch niet naar de jaarlijkse Pinksterlanddagen in Appelscha.
media_070214_1_01_Farley_Mowat (21k image)
Het vlaggeschip Farley Mowat in actie tegen de Japanse walvisvaart afgelopen winter
Op Indymedia was de nodige rumoer ontstaan vanwege de betrokkenheid van de met extreem-rechts sympathiserende Brigitte Bardot bij deze organisatie.
Klik op meer.

Bardot maakt deel uit van de Raad van Advies van Sea Shepherd. Dat was de reden voor sommigen om hun komst naar de Landdagen ter discussie te stellen. Fijn voor hen dat de dagen voor hen nu toch gered zijn, nu Sea Shepherd de organisatie van het festijn in Appelscha heeft laten weten dat er geen mensen beschikbaar zijn om een programmaonderdeel te verzorgen.

"We blijven beslist niet weg omwille van de kritiek, die kennen we ondertussen. Het zijn trouwens steeds dezelfde mensen die lekker anoniem vanachter hun computer er iedere keer mee op de proppen komen", aldus de woordvoerster van Sea Shepherd. Ook de organisatie van de Pinksterlanddagen ontving zelf geen enkele reactie op de uitnodiging van de milieuorganisatie.

Eerder liet de voorbereidingsgroep weten dat de reden om Sea Shepherd vragen een bijdrage aan het programma te verzorgen "ligt in hun wijze van het voeren van directe actie met gevaar voor eigen leven. Een dergelijke manier van strijd voeren, roept bij ons bewondering op". Dat de organisatie banden heeft of had met Brigitte Bardot was hen ontgaan. "Maar zou dat dan een reden moeten zijn om ons niet te verdiepen in hun manier van actievoeren?"

2 Reacties


Nu ja, als die mensen steeds anoniem zijn, dan lijkt het me moeilijk om te zeggen dat het steeds dezelfden zijn. Misschien dat de Zeeherders telepathische gaven hebben?
Mij was de volgende webstek tot op heden in ieder geval onbekend:
http://www.seashepherd.org/boa/boa_brigitte_bardot.html

De vraag blijft dus, waarom de Zeeherders zich niet van deze dame distantieren, ofwel: waarom zij zich met deze dame blijven afficheren. We kunnen het ze nu niet meer gaan vragen, want ze drukken hun snor.

zei: x op 17/04/2007 om: 22:52u

"We blijven beslist niet weg omwille van de kritiek, die kennen we ondertussen" aldus Sea Shepherd.

Dit is wel heel erg stuitend. Die lui geven aan op de hoogte te zijn van het feit dat hun uithangbord Bardot een veroordeelde raciste is, maar stellen tegelijkertijd dat ze zich daar niets van aan trekken. Kortom, ze houden willens en wetens een raciste een hand boven het hoofd en binnenboord. Ik ben dan ook blij dat ze niet naar de PL komen. Ze kunnen de kolere krijgen. Het had de PL trouwens gesierd om de eer aan zichzelf te houden en om zelf terug te komen op de uitnodiging voor de Sea Shepherd.

zei: Vegan op 18/04/2007 om: 01:00u


Powered by Greymatter