Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/17/2007: "Eindelijk even iets anders dan het zionisme"

Bij Indymedia heeft men even iets anders aan het gekwelde hoofd dan "het zionisme" - toch in het algemeen de Hoofdvijand in die kringen. Men ontwaart een zwenking naar ultrarechts bij de Pinksterlanddagen. En omdat er in die antizionistische krochten blijkbaar hopen lui zijn die zich anarchist wanen wordt er dáár over gediscussieerd hoe dat zit. Nu ja, discussie is een veel te mooi woord.

singlejorgev (14k image)
Het epeetje van Jorge Veiga, 1961

Klik op meer


Voor de Pinksterlanddagen staan bemanningsleden van een schip van Sea Shepherd op het programma, directe-activisten tegen walvisslachterij in de zuidelijke oceaan. Van Sea Shepherd kun je een leuke afkorting maken - je moet namelijk weten dat in de raad van advies van de organisatie Brigitte Bardot zit - dierenliefhebster en mensenhaatster, al weer jaren sympathisante van het Front National. En natuurlijk vooral vrouwelijk schoonheidsideaal op leeftijd, en dat zul je weten als Indymedialezeres. Net als met het antizionisme: je mag natuurlijk nooit op Joden schelden, stel je voor, wij zijn antifaksisten weetjewel, maar wel op zionisten (meestal "smerig" geheten), en zo is de kwalificatie wijf voor de actrice van vroeger wel het minste dat er tegenaangegooid kan worden door - de heren (natuurlijk, heren).
En waar je mee omgaat daar word je mee besmet, nee daar word je identiek aan. Dus staat het in de heilige hallen van Indymedia allang vast dat Sea Shepherd een rascisitiese fassisitiese organisatie is, allemaal dankzij Brigitte Bardot (het zal ook wel racsistisch zijn om gewoon eens behoorlijk te spellen, maar eigenlijk heb ik dat al vele jaren opgegeven). Nou en met raszisten wil ik niets te maken hebben en zodoende gaan-ik mooi niet naar die steeds verder afglijdende Pinksterlanddagen. Zoiets lees je dan in dat antizionistische medium bij uitstek.

Blijf vooral weg, zou ik adviseren, tenslotte zijn ze daar ook tegen je onafscheidelijke bier (eigenlijk ook best wel fazsisties om je dat te misgunnen).

Een kameraad die ook iets met "Appelscha" heeft zei eens: "Het maakt voor een dier niet uit of het niet door Gandhi of niet door Hitler wordt opgegeten - als het maar niet wordt opgegeten." Wijze woorden. Het vegetarisme wordt vaak aanbevolen door de hele galerij nobele geesten op te sommen "die het ook waren". Word je dan in verlegenheid gebracht als daar tegenover de Duitse regeringsleider van 1933-1945 wordt genoemd? Tja - waar is het een argument tegen? Stel je voor, Hitler vegetariër? Geef me dan maar een BigMac, of doe er ook maar meteen drie bij wijze van antivassistiese axie...

Het maakt voor de walvissen die door Sea Shepherd gered worden niet uit wie er in de raad van advies van de organisatie zit. Ik zal voor de zekerheid nog maar even zeggen dat ik het niet waardeer dat BB in de raad van advies zit. Maar ze hebben iets met beroemdheden uit de populaire cultuur. Paul McCartney en Mick Jagger lenen ook hun naam aan Sea Shepherd. Interesseert het mij wat waar die gasten politiek staan, de zangers van Revolution respectievelijk Street fighting man?

Ik moest ook ernstig slikken toen ik de namen Kousbroek en Cliteur zag op de lijst van de Partij voor de Dieren, maar blijkbaar ben ik het dan op een punt met die lui eens. Als de organisatie van de Pinksterlanddagen mensen van Sea Shepherd in Appelscha weet te krijgen, en zij komen - dan weten zij waar zij zijn en wat de achtergrond van de bjieenkomst is. Het zuiverheidsideaal van mensen die zeker weten dat Sea Shepherd niet kan vanwege BB, waar zweemt dat dan naar?

Ik neem de vrijheid dit hier op De Vrije te schrijven, omdat ik niet bij de organisatie van de Pinksterlanddagen betrokken ben. Ik ben een trouw niet-bezoeker van de Landdagen en dat heeft niets te maken met BB. Tradities zijn er om in ere te houden. Ik vraag mij wel af of er veel van die zogenaamde discussianten zo'n traditie op na zullen houden zo lang als ik en zich toch met het anarchisme vereenzelvigen. Ik ga er niets om verwedden.

2 Reacties


Verkeerde keelgat, Prul?

zei: Kees op 17/04/2007 om: 14:51u

De 'discussie' kun je lezen op:
http://www.indymedia.nl/nl/2007/04/43746.shtml

zei: x op 17/04/2007 om: 14:53u


Powered by Greymatter