Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/14/2007: "Demonstranten slopen Muur in Palestijns Um Salamuna"

Palestijnse, internationale en IsraŽlische activisten hebben op vrijdag 13 april een deel van de Muur van Apartheid gesloopt die bij Um Salamuna in aanbouw is.
Palestineramming (22k image)
Daarbij werd een vooraanstaand lid van Yousef Abu Maria Palestine Solidarity Project hardhandig gearresteerd.
Klik op meer.

De demonstranten droegen kettingen om hun middel toen ze naar de bouwplaats van de Muur trokken. Daarmee symboliseerden ze de staat van gevangenschap waarin de Palestijnse bevolking in verkeeerd.

Ter plekke werden de bouwwerkzaamheden gesaboteerd. Op plekken waar cement gestort moest worden werden stenen neergegooid. Houten en metalen bekistingen van funderingen van cement werden verwijderd waarna het hout in brand werk gestoken. Met het metaal werd het cement zelf te lijf gegaan.

Toen IsraŽlische soldaten naderden formeerden de demonstranten een zitdemonstratie en ketenden zich aan elkaar vast. De soldaten stoven meteen af op Yousef Abu Maria, een lid van het Palestine Solidarity Project, en trachtten met uit de groep weg te slepen om hem te arresteren. De demonstranten die aan hem vastgeketend zaten werden getrapt en geslagen. Dit lot trof ook Yousef Abu Maria, die in de omgeving bekend staat als organisator. Merkwaardig genoeg was hij de enige op wiens arrestatie de soldaten uit waren.

Internationale en IsraŽlische activisten alsmede Palestijnen trachtten Yousef te beschermen tegen de hardhandige wijze waarop hij werd afgetuigd toen hij werd weggesleept. Daarbij werden zijn kleren van zijn lichaam getrokken wat niet voorkwam dat bij zijn handen omhoog hield voor het maken van het 'victory'-teken.

De IsraŽlische bezettingsmacht weigert de advocaat van Yousef te vertellen waar hij van wordt beschuldigd. Wel werd meegedeeld dat hij zal worden vervolgd wat betekent dat hij acht dagen kan worden vastgehouden voordat hij voor de rechter moet verschijnen.

In totaal raakten twaalf mensen gewond waaronder een coŲrdinator van Palestine Solidarity Project die in zijn gezicht werd geslagen met de achterzijde van een geweer. Mogelijk heeft hij hierdoor een hersenschudding opgelopen. Een IsraŽlische activist liep een gescheurde lip op.

Yousef werd afgelopen zomer ook gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij het geweldloze verzet. Hij zat drie dagen vast nadat hij om 2.00 uur 's nachts uit zijn bed was gelicht op de beschuldiging dat hij internationale activisten had ondergebracht. Dit was duidelijk een intimiderende daad om Palestijnen te ontmoedigen zich met internationale activisten in te laten.


Powered by Greymatter