Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/10/2007: "Spoeddebat over acties dierenactivisten"

De Tweede Kamer gaat een spoeddebat houden over acties van radicale dierenactivisten tegen de top van Nederlandse bedrijven.
HLS1 (21k image)
Actie tegen dierproefcentrum HLS
Radicale dierenactivisten hebben namelijk op 8 maart aanslagen gepleegd op woningen van topmannen van beursbedrijf Euronext.
Klik op meer.

Het spoeddebat volgt op het bericht dat auto's en huizen van de Euronext-top begin maart het doelwit zijn geweest van het Animal Liberation Front (ALF). Eén van hen is thans nog werkzaam bij Euronext, de anderen inmiddels niet meer. Activisten besmeurden huizen in Hilversum, Almere en Bussum en vernielden auto's van de Euronext-functionarissen. In Almere werden volgens de politie twee auto's vernield van een oud-bestuurslid. Ook werd zijn huis besmeurd met rode verf. Eerder al werd bekend dat commissarissen van effectenhuis Van der Moolen slachtoffer zijn geworden van soortgelijke acties.

De aanslagen zijn geclaimd op een website van radicale Britse dierenrechtenactivisten. Op deze website zijn de privégegevens van de Euronext-bestuurders gepubliceerd met de oproep hen dag en nacht ongewenste e-mail te sturen, zogenoemde spam.

CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma heeft dinsdag om het debat gevraagd omdat de activisten „vitale onderdelen van de samenleving bedreigen”. Hij kreeg bijval van de VVD en de PVV.

De dierenactivisten strijden tegen de Britse onderneming Huntingdon Life Sciences die dierproefcentra exploiteert. Zij willen dat het bedrijf van de Amerikaanse beurs NYSE verdwijnt, omdat het dierproeven doet. Beursbedrijf Euronext is vorige week officieel gefuseerd met branchegenoot NYSE in New York. Het effectenhuis Van der Moolen is aandeelhouder van de fusiebeurs.

2 Reacties


Triest dat de Vrije meedoet met de hetzerige toon waarmee de Telegraaf vandaag dit oudbakken nieuwtje (d.d. 8 maart!) opdiende.

Het bekladden van een woning is geen 'aanslag' beste mensen, maar een actie. Een aanslag wordt normaliter gepleegd met explosieven, brandbommen en kogels.

zei: activist op 10/04/2007 om: 23:24u

Van 's mans site:

Mijn naam is Sybrand van Haersma Buma en ben lid van de CDA Tweede Kamerfractie

En wel hierom!
Volksvertegenwoordigertje, mensen!

zei: Prul op 10/04/2007 om: 23:43u


Powered by Greymatter