Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/03/2007: "Vrouwenfietstocht voor de vrede"

Van 6 tot 18 april wordt een vrouwen-fietstocht voor de vrede gehouden van Aleppo naar Jeruzalem.

women (21k image)
Volg de vrouwen, is het motto
Klik op meer


Het landschap is prachtig, de wegen zijn leeg en daardoor levensgevaarlijk. Dominant op de weg zijn open Turkse vrachtwagens met betonvlechtwerk. Daar moet je afstand van houden, want de lading lijkt niet stevig vast te liggen: het metaal steekt uit. De ruime weg noodt tot rare streken: boeren uit de buurt nemen de rijstrook bij de berm om tegen het verkeer in te rijden met hun tractor of autootje. Nomadententen langs de kant. Sommige dorpen waar je langskomt zijn met de grond gelijkgemaakt omdat de etnische samenstelling van de bevolking even niet gewenst is op die plaats - een gebruik dat van Turkije tot en met Israel heerst.

Fietsers zie je er maar heel weinig. Dus fietsen er ook heel weinig vrouwen. De gedachte achter de tocht is dat deze daarom goed zal opvallen en de vredesboodschap zal overbrengen. Er doen 250 vrouwen uit dertig landen aan mee. Het blijkt al de vjifde keer te zijn dat deze tocht wordt georganiseerd.

De route: Aleppo-Latakia-Beiroet-Sidon (Saida)-Sour (Tyrus)-Kana-Beit Jabel-Damascus-Amman-Jericho (Ariha)-Bethlehem-Jeruzalem.

Er is geen website verbonden aan het initiatief - hopelijk valt er niettemin in de toekomst meer over te zeggen.


Powered by Greymatter