Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/02/2007: "Algemene staking in Zimbabwe"

"Wij verhongeren. We zullen jullie traangas eten," een leuze van de Nationale Studetenunie van Zimbabwe.
zimbabwoprore (114k image)

Voor de algemene staking van 3 en 4 april is speciale oproerpolitie opgeroepen

Van anarchistische kameraden in Zuid-Afrika ontvingen wij een oproep tot steun voor de staking


Klik op meer

- Het Zimbabwe Congress of Trade Unions (ZCTU) heeft besloten:

* Alle werkenden dienen 3 en 4 april 2007 van hun werk weg te blijven
* Er zullen ieder kwartaal nationale acties gehouden worden en deze zullen worden opgevoerd tot de stuatie verbetert.

Armoede. Hyperinflatie. Onderdrukking. Werkloosheid. Uitvallen van basisvoorzieningen. Laten we onze ontevredenheid tonen over de manier waarop ons land wordt wanbestuurd.

- Tot zover de oproep. Het moet schrijver dezes van het hart dat aan de aandacht die in de Noordatlantische media wordt besteed aan Zimbabwe een ernstig revanchistisch koloniaal luchtje zit.
* Mugabe wordt dictator genoemd. Helaas, hij en zijn partij zijn bij verkiezingen gekozen die zeker zo vrij zijn als die in de Verenigde Staten, om eens een fris ander voorbeeld te noemen.
* Zodra zijn partij de ZANU aan de macht was heeft de partij gestreefd naar het vormen van een eenpartijstaat. Het is er nooit officieel van gekomen. Maar het viel de Noordatlantische media pas op toen de campagne tegen witte boeren werd begonnen, in 2000.
* Het regime heeft al vroeg een genocidale binnenlandse oorlg gevoerd tegen een geheel volk, de Ndebele, die als volk als oppositie werden beschouwd (en als niet-autochtoon werden aangemerkt). De Noordatlantische media hielden zich muisstil toen tienduizenden mensen vermoord werden in de jaren tachtig.

Weg met Mugabe, zeker, maar wat de staatsmedia als oppositie aanmerken is niet de echte oppositie - het zijn de lievelingen van Washington en Londen..


Powered by Greymatter