Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/29/2007: "Familie en vrienden Louis Seveke weerspreken band met verdachte moord"

De familie en vrienden van Louis Sévèke hebben vanmiddag ontkend dat Louis nauwe banden zou hebben onderhouden met de verdachte van de moord, Marcel T.
louis4.preview (9k image)
Louis Sévèke
Vanochtend verscheen namelijk op de website van BN De Stem gedetailleerde informatie dat Marcel de moord uit wraak zou hebben gepleegd.
Klik op meer.

De krant beweerde namelijk dat Louis de verdachte van de moord rond 1997 uit de Nijmeegse kraakbeweging zou hebben gegooid vanwege vermeende politiecontacten. Marcel T. inmiddels ook als Mark T. aangeduid, zou een infiltrant geweest zijn van de inlichtingendienst BVD/AIVD, zo zouden ingewijden (bedoeld worden politie en justitiekringen) tegenover de krant hebben beweerd. Mede dankzij Sévèke werd hij op straat gegooid, zo voegde De Telegraaf daaraan toe.

Voorts stelt BN De Stem dat in de opslagplaats van de verdachte die door de politie is getraceerd een dagboek aangetroffen is waarin dit motief staat beschreven. In hetzelfde dagboek zou Marcel T. gezworen hebben hiervoor ooit wraak te zullen nemen.

Uit het dagboek zou ook blijken dat de verdachte op 15 november 2005 gedurende het tijdstip van de moord in Nijmegen was. Hij zocht voor de moord onder de schuilnaam Edmund Dantes nog internetcontact met Louis Sévèke. Hij vermeldt in zijn dagboek ook verantwoordelijk te zijn voor de aanslag op de vestiging van BASF in Arnhem op 16 april 1996 die destijds geclaimd werd door het Earth Liberation Front en nooit werd ophelderd.

De familie en vrienden van Louis hebben in een persverklaring weersproken dat Louis verantwoordelijk is geweest voor het vertrek van de verdachte uit de Nijmeegse kraakbeweging. Van een discussie over politie-contacten van de verdachte en de betrokkenheid van Louis daarbij is geen sprake geweest.

Wel speelde er eind jaren negentig binnen een Nijmeegs kraakpand waar Marcel woonachtig was een discussie of je als kraker geld mag aannemen van de eigenaar met als doel dat de krakers uit zichzelf vertrekken. Louis raakte bij deze discussie betrokken nadat de bewoners van het pand hiertoe een oproep in de kraakbeweging deden. Slotsom van de discussie was dat men niet op het aanbod van de eigenaar is ingegaan. De verdachte, één van de bewoners van het betreffende kraakpand, kon zich hierin niet vinden. Dit was mede de aanleiding voor zijn vertrek uit het pand.

Familie en vrienden stellen vast dat Louis en de verdachte elkaar weliswaar kenden vanwege hun betrokkenheid bij de Nijmeegse kraakbeweging. Ze hebben elkaar ontmoet en samen deelgenomen aan vergaderingen. Ze hebben echter nooit met elkaar samengewerkt en er was geen persoonlijke band.

Kortom er valt uit deze contacten geen motief af te leiden zo stellen familie en vrienden terecht. Ook wordt aangegeven dat Marcel indertijd in boekhandel Assata werkzaam was, de plek waar schrijver dezes hem ook van kende.

Indien er sprake is van een dagboek waarin beweringen worden gedaan zoals in BN De Stem staan vermeld dan is dat natuurlijk zeer opmerkelijk voor iemand die er veel aan gelegen was zeer zorgvuldig te handelen in zijn bestaan als bankrover.

Indien het inderdaad zo zou zijn geweest dat Marcel T. als informant/infiltrant is aangemerkt, dan is hij waarschijnlijk ook als zodanig werkzaam geweest. In Nijmegen zijn immers vanaf de jaren tachtig tientallen pogingen om informanten te werven in de kraakbeweging bekend geworden en zijn er verschillende informanten/infiltranten daadwerkelijk ontmaskerd. Inderdaad werd hierin door de kraakbeweging zorgvuldig werk geleverd al ging dat er niet altijd zachtzinnig aan toe!

Dit gegeven verhoudt zich merkwaardig met de mededeling van politie en justitie die gister werd gedaan dat de verdachte geen contacten onderhield met politie en inlichtingendiensten.

Kortom het laatste woord over het motief van de afrekening zal door Marcel T. zelf gesproken moeten worden.

5 Reacties


Als hij een betaalde infiltrant is geweest heeft hij natuurlijk de schijn tegen. Hij heeft in het verleden niet zoveel moeite gehad met 'onconventionele' manieren om aan geld te komen. En er zijn kennelijk genoeg mensen benaderd in die tijd. Dus er is een kans dat hij hier ook bij zat. Maar ja, dit is psychologie van de koude grond.

zei: Pino op 30/03/2007 om: 16:11u

Het ziet er niet naar uit dat er een Ernesto Guevara status voor Louis komt.
confused

zei: sjun op 01/04/2007 om: 19:02u

goed stuk van de vrije!!!

@ sjun

er is nooit gevraagd om die status voor louis seveke toch? het is gewoon erg dat er een MENS is vermoord, dit dient opgelost te worden... verder geen status toekennen... zo was seveke naar het schijnt niet cool eh?

zei: 26 op 01/04/2007 om: 19:13u

@ sjun: Guevara? Ik denk dat iedereen, de nabestaanden etc, Louis lievr gewoon levend en onopvallend hadden gezien!
Het zijn juist mensen als jij die deze moord politiek proberen uit te buiten. boos, grr

zei: rosa op 01/04/2007 om: 21:20u

Politie heeft een verklaring uit een malloot getrokken. Moest met resultaat komen. Geloof niet dat die persoon het heeft gedaan.

zei: Menfig op 02/04/2007 om: 22:40u


Powered by Greymatter