Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/28/2007: "Moordenaar Louis Seveke per toeval gepakt"

De 38-jarige Martinus Hendrikus T. (oftewel Marcel T.) heeft bekend dat hij Louis Sévèke heeft vermoord zo is vandaag door hoofdofficier van justitie Remco van Tooren op een persconferentie in Nijmegen bekend gemaakt.
MartinusHendrikusT (7k image)
Martinus Hendrikus T. oftewel Marcel T.
De man is op 16 maart aangehouden in een internetcafé in Barcelona en versneld uitgeleverd. Hij is sinds dinsdag weer in Nederland. Volgens de Nijmeegse politie werd de Rotterdammer al langer gezocht voor verschillende bankovervallen in Nederland.
Klik op meer.

Zijn loopbaan als bankovervaller is Marcel uiteindelijk fataal geworden. De Nederlandse politie kwam erachter dat hij over een opslagruimte beschikte waar hij zijn wapens en andere bij zijn misdrijven gebruikte spullen bewaarde. In februari van dit jaar verrichtte de politie huiszoeking, waarbij in een opslagruimte in Rotterdam (waar hij ingeschreven stond) die op naam van de verdachte stond, diverse zware explosieven werden gevonden. Men trof er ook materiaal over Louis aan.

Vervolgens werd hij in een internetcafé in Barcelona getraceerd en aldaar gearresteerd in een busje waaar hij vaker in sliep, aldus de Spaanse pers die tevens bovenstaande foto van hem publiceerde. T. vertoefde veelal in de Catalaanse hoofdstad waar hij ook in krakerskringen verkeerde. De aanhouding van de moordenaar is dus niet het gevolg geweest van het grootschalige onderzoek naar de moord zelf.

Zoals familie en vrienden van Louis in een persverklaring kende Marcel T. Louis Sévèke uit de kraakbeweging. De moordenaar verbleef een groot deel van de jaren negentig in Nijmegen en woonde in deze periode ook enige tijd in een kraakpand in de Waalstad, waar hij Louis Sévèke leerde kennen. Volgens de familie en vrienden van Sévèke onderhield T. geen nauw contact met zijn slachtoffer.

Oud-krakers die volgens verschillende media de verdachte menen te herkennen, zoals volgensmenen volgens De Volkskrant, verklaarden dat hij slechts een randfiguur was in de kraakbeweging. Maar dan wel eentje die wel degelijk actief was in verschillende groepen zoals schrijver dezes vanuit zijn Nijmeegs verleden inmiddels weet te herinneren.

De man verhuisde eind jaren negentig uit Nijmegen naar de omgeving van Leiden. Daarna was er vanuit de Nijmeegse kraakbeweging voor zover bekend geen contact meer met hem.

De grote vraag blijft vooralsnog wat Marcel T. bezield heeft. Wat was zijn motief? Hij kende Louis weliswaar maar dus niet goed. Waarom zou iemand jaren nadat het contact reeds was verbroken nog een rekening op deze wijze te vereffenen hebben gehad? Over deze vraag tasten ook de welingelichte bronnen in het Nijmeegse voorlopig in het duister.

De politie stelde vandaag dat de verdachte geen politiek of ethisch motief voor de moord op de activist had. De man zou evenmin verbintenissen met politie of veiligheidsdiensten hebben gehad. Zoals bekend is meer dan eens gesuggereerd dat de dader iemand zou zijn die door Sévèke werd ontmaskerd als politie-infiltrant in kraakkringen of iemand uit de wereld van politie en inlichtingendiensten waarover hij kritisch publiceerde en processen tegen voerde.

7 Reacties


De Link naar de bankovervaller is niet duidelijk dat het om Marcel T. gaat. Gaarne niet iets plaatsen als het niet bekend is dat het om dezelfde persoon gaat.

zei: B55 op 28/03/2007 om: 22:52u

Marcel Tijsseling is de naam. Heeft Seveke hem eerder herkend, terwijl M.T. ongezien wilde blijven?

zei: Wim N op 28/03/2007 om: 23:06u

Motief zou wraak zijn:
http://www.destentor.nl/binnenlandstn/article1256862.ece

zei: - op 29/03/2007 om: 12:23u

correctie op mijn eerdere mail:

de naam van de moordenaar zou volgens geenstijl.nl zijn:

Martinus Hendricus Tega

Geenstijl heeft het doorgaans wel bij het rechte end.

zei: Wim N op 29/03/2007 om: 09:08u

Graag opheldering waar het citaat vandaan komt: "Men trof er ook materiaal over Louis aan."

Bedankt

zei: MM op 29/03/2007 om: 19:14u

De Gelderlander:

De verdachte heeft zijn motief neergeschreven in een dagboek, dat in een opslagruimte is gevonden, aldus bronnen bij politie en justitie. Tien jaar geleden zou de verdachte door toedoen van Sévèke uit de Nijmeegse krakersbeweging zijn gegooid.
Volgens ingewijden beschuldigde Sévèke hem er destijds van, infiltrant te zijn van de inlichtingendienst. In het dagboek zweert de verdachte hiervoor ooit wraak te zullen nemen. Het dagboek werd bij toeval gevonden door agenten van de politieregioHollands - Midden (Leiden), die onderzoek deden naar bankovervallen.

zei: Prul op 29/03/2007 om: 20:27u

Leiden werd het na het Nijmegen debacle.
http://wikiresear.ch/Erik_Wieffering
of:
http://www.gebladerte.nl/10516f31.htm
Inderdaad; vage verbanden en mogelijkheden. Vandaar de dringende vraag om meer duidelijkheid wat meneer T precies in Leiden deed.

zei: MM op 11/04/2007 om: 10:57u


Powered by Greymatter