Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/27/2007: "Illegale wegversperring verwijderd in Palestijns Beit Ommar"

In de nacht van zondag op maandag j.l. hebben leden van het Volkscomitť van het Palestijnse dorp Beit Ommar en het Palestijnse Solidariteit project alsmede IsraŽlische en internationale activisten opnieuw een illegale wegversperring bij het dorp verwijderd.
roadblock201 (33k image)
Een maand geleden werd dezelfde wegversperring terug geplaatst nadat die door Palestijnse, internationale en IsraŽlische activisten was verwijderd.
Klik op meer.

De activisten hadden aangekondigd de wegversperring opnieuw aan te zullen pakken.

De wegversperring maakte het verkeer onmogelijk tussen de belangrijkste groentenmarkt van Beit Ommar naar de snelweg Route 60, de belangrijkste verbinding naar Betlehem en Hebron. Hierdoor was het bijzonder moeilijk de verbouwde groentes in het gebied te vervoeren.

Het recht op mobiliteit is erkend door internationale regelgeving en daarom zijn alle wegversperringen van IsraŽl in Palestina illegaal. De versperringen worden veelal gebruikt om het verkeer naar plaatsen via een route te laten verlopen wat het makkelijk maakt om dorpen zelfs af te sluiten van de buitenwereld.

Ongeveer twee jaar gelden gebeurde dit met Beit Ommar. De IsraŽlische bezettingstroepen bouwden een wachttoren en een hekwerk bij de belangrijkste toegangsweg bij het dorp en blokkeerden alle andere wegen. Daarop werd het hek gesloten. Het dorp veranderde voor een maand in een virtuele gevangenis. Slechts enkele uren per week ging het hek open.


Powered by Greymatter