Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/27/2007: "De zedelijk en sociaal minder gewensten"

Heeft u ooit van Marjo van Dijken gehoord? Ik ook niet. Ergens in de massa hoera- en jaknikkers m/v van de PvdA-Kamerfactie heeft zij zich schuilgehouden. Zij was even weg dankzij de slechte verkiezingsuitslag en is dan toch weer terug want de club zit in de regering. Dit type illustreert beter dan een Wilders of een Kamp hoe ver heen de Nederlandse politiek is na vijf jaar Balkenende.

150px-Prikpil (2k image)

Klik op meer.

Deze Van Dijken heeft een wetsvoorstel in de maak dat het ongeschikte ouders onmogelijk moet maken zwanger te worden (wat nou, discriminatie - ongeschikte mannen mogen ook niet zwanger worden!).

Op de opiniepagina van Trouw kan zij, namens velen en ongetwijfeld namens haar partij, haar gif spuien. Uit een eerder verhaal van deze persoon:

"Voorstellen voor gedwongen anticonceptie gaan meestal over de kinderwens van zwakbegaafden. Volgens van Dijken is dat te eng geformuleerd. 'Want', zo zegt ze, 'niemand kan garanderen dat iemand met een HBO-opleiding per definitie wl een goede ouder is'."

We kunnen er over redetwisten wat we willen, maar in laatste instantie komt het hier op neer: de staat (CDA en PvdA betekent dit vooral in Nederland) zal beoordelen of u geschikt bent als ouder. Is de goedkeuring eenmaal verleend dan is er ook echt geen vuiltje meer aan de lucht (dat is wat er tegenover staat), ook al word je mishandeld, tot zelfmoord toe getergd of verkracht door een of twee lieve ouders. Begrijp mij goed - ik zie niet in hoe dit door de staat voorkomen zou kunnen worden.
Maar het einde is zoek als een overheidsinstelling gaat beoordelen wie er geschikt is zich voort te planten.
Het wonderlijke is dat de discussie over kinderen mogen krijgen zelfs nog in (christen-)anarchistische kringen is gevoerd begin afgelopen eeuw, waar men vond dat syfileuzen geen kinderen mochten krijgen. Maar de staat mocht dit toch ook weer niet afdwingen (dus daar kwam niets van).
Mocht onverhoopt de ongewenste ouder (!) zwanger worden dan staat uiteraard rijksvoorgeschreven abortus op het programma. Zou de ChristenUnie dit toelaten terwille van de coalitie? Je weet het maar nooit.

Wat voor thema's worden er toch besproken in dit godgeklaagde land de laatste jaren? Het dubbele-nationaliteitenlawaai dat louter en alleen over moslims gaat - gaan Wilders en de zijnen Joden vragen of ze niet eigenlijk loyaal aan Israel zijn? Zou met die vraag een grens overschreden worden die nu blijkbaar niet overschreden is?

Het kan mij niet schelen hoe asociaal mevrouw Van Dijken vindt dat de van staatswege ontzwangerden zijn. Het idee dat de staat bepaalt wie er waarom zich mag voortplanten hoeven we niet eens een stap op weg naar Brave new world te noemen. Daar zitten we allang in. Waar is de zapbak?


Powered by Greymatter