Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/24/2007: "Politie arresteert anarchisten tijdens protest tegen extreem-rechts in Polen"

Op 21 maart, de internationale dag tegen racisme, mocht de Poolse extreem-rechtse partij NOP in de plaats Wroclaw ongezouten racistische taal uitslaan zonder dat de politie ingreep.
Polenz4004624X (26k image)
Politie slaat een anti-fascist op krukken tegen de vlakte

Dat gold echter niet voor de tegendemonstratie waar de Poolse Anarchistische Federatie bij betrokken was, twee anarchisten werden gearresteerd.
Klik op meer.

Zo'n 100 nazi's kreeg de Poolse Nationale Hergeboorte (NOP) op de been om legaal te ageren tegen immigranten en voor een blank Polen. De leuzen die de groep riep, zijn echter allerminst in Polen toegestaan: 'Heel Polen alleen blank', 'Vrij Polen zonder negers', 'Zet de zwarten buiten Polen' en meer van dergelijke racistische taal kon ongestraft worden geuit. Dat gold ook voor het brengen van de Hitlergroet. Omstanders die de politie hierop aanspraken kregen te verstaan dat het hier ging om een legale manifestatie. Ook het houden van identiteitscontroles bleef achterwege, hoewel de politie dit middel veelvuldig toepast bij anarchistische demonstraties.

De tegendemonstratie telde zo'n 300 anarchisten en anti-fascisten. De groep werd door de politie omsingeld en arresteerde twee anarchisten die er van beschuldigd werden een politieman te hebben aangevallen en deel te nemen aan een illegale bijeenkomst van anti-racisten. En van hen betrof echter een jongen die op krukken liep, hij werd tegen de vlakte geslagen.

Door toepassing van snelrecht zijn beide jongens inmiddels veroordeeld tot het betalen van boetes die gedoneerd worden aan het fonds voor politieweduwen! Bovendien kregen de twee maar liefst twee jaar voorwaardelijk. Beiden gaan in beroep tegen hun veroordeling. Hoewel velen bereidwillig waren ten gunste van het tweetal te getuigen staat het snelrecht in Polen (binnen 24 uur een zitting) slechts n getuige toe.


Powered by Greymatter