Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/24/2007: "IsraŽlische anarchist veroordeeld tot celstraf wegens actie tegen Muur"

De rechtszaak tegen elf anarchisten in IsraŽl vanwege hun betrokkenheid bij acties tegen de Muur van Apartheid op 18 maart eindigde voor ťťn van hen, Eran Nissim, verrassend genoeg in meerdere dagen celstraf.
Eran (32k image)
Eran Nissim in het midden in de rechtbank met advocaat Gaby Lasky en enkele andere verdachten

Nissim kreeg celstraf vanwege een eerdere veroordeling die ook verband hield met een politieke actie.
Klik op meer.

Op de eerste zittingsdag van het Haags Tribunaal tegen de afscheidingsmuur in februari 2004 voerden de elf anarchisten uit protest tegen de Muur actie door een weg te blokkeren voor het Ministerie van Defensie in Tel Aviv.

Het openbaar ministerie liet eerdere aanklachten wegens mishandeling en obstructie vallen en zette nu in op een 'illegale samenkomst' en vandalisme (het spuiten van graffiti). De meeste verdachten kregen op basis hiervan een alternatieve straf. De eerdere veroordeling van Nissim leidde er toe dat hij tot een boete werd veroordeeld.

Hij weigert deze echter te betalen. "Ik heb geen probleem met het celstraf of het moeten doen van een alternatieve straf", zei Nissim, "maar ik ga geen boete betalen die gelijk staat aan financiťle steun aan de rechtbank, hetzelfde instituut die mij en andere activisten veroordeelt en criminaliseert vanwege ons streven naar sociale rechtvaardigheid. Ik heb het voldoende ondersteund gedurende de drie jaar dat onze rechtszaak heeft geduurd." Naar aanleiding van de boete die is opgelegd indien hij opnieuw aan politieke demonstraties mee zou doen, zei hij, "Ik ben niet van plan mij van dergelijke acties te onthouden."

Nissim die al sinds 1999 actief is, heeft in totaal zes dagen op te knappen vanwege twee boetes. De straf moet in het licht worden gezien van de vervolging van IsraŽlische en Palestijnse politieke activisten die voorts bestaat uit herhaaldelijke arrestaties waarbij men uren vastzit, langdurige en peperdure processen, boetes en alternatieve straffen.


Powered by Greymatter