Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/21/2007: "En de winnaar is..."

Deze Koos Koets, auteur van het Groot Gedenkboek van de Jaren Vijftig, was jurylid van Dutch Bloggies, de Nederlandse awards voor weblogs die jaarlijks worden uitgereikt in meerdere categorieŽn.
Awards, dat is hun taal.

wim-noordhoek (4k image)
Klik op meer

Ter gelegenheid van de prijsuitreiking werd een onderzoek gehouden onder webloggers die zijn aangesloten bij Startlog. De Vrije was onder de allereersten die zich daarbij aangemeld hebben, en namens ons collectieve weblog heb ik de vragen beantwoord. Bij de vraag naar het beste weblog hoefde ik uiteraard niet te aarzelen, ik zit hier niet voor niets (nou ja,. wel financieel gesproken). Wonderlijk genoeg komt mijn antwoord niet voor in de opsomming van genoemde sites. Waren ze vast even vergeten.
Uit het persbericht naar aanleiding van de prijzen, pardon awards:

- Vrouwen kakelen veel, mannen willen graag hun ei kwijt.
Mannen webloggen vooral om hun sterke mening te kunnen uitdragen, om er geld mee te verdienen dan wel hun bedrijf of werkgever er mee te promoten. De vrouwelijke weblogger ziet webloggen voornamelijk als een vorm van ontspanning. Dit blijkt uit onderzoek dat in het kader van de Dutch Bloggies en in opdracht van Startlog.nl is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel.

Aan het onderzoek, gepresenteerd tijdens de uitreiking van de Dutch Bloggies (d.d. 20 maart jl.), hebben 338 van de bijna 1.500 bij Startlog.nl aangemelde webloggers meegedaan.

Verder valt op dat de mannelijke weblogger andere websites als hun belangrijkste nieuwsbron zien, waar de vrouwelijke webloggers aangeven andere mensen en contacten als belangrijkste bron te gebruiken.
Dus vrouwen praten graag met anderen, mannen horen zichzelf graag praten. Ook komt naar voren dat vrouwen veel meer behoefte hebben aan technische ondersteuning en inzicht in de cijfers bij het opzetten van een weblog dan mannen. Zo zijn ook op het internet de klassieke man/vrouw rolpatronen aanwezig. [einde bericht]

Tja, wat moeten we er op zeggen? De Vrije heeft 1 (één) vrouwelijke blogger, en van haar horen we niet veel. Maar of dat aan haar studiebezigheden ligt of aan rolpatronen, wie ben ik dat ik het zou zeggen. De vrouwelijke webloggers die ik (bijna) dagelijks lees kakelen beslist niet. Maar ja, het staat interessant, en best wel krieties, om wat te zeggen over vastgeroeste rolpatronen in de blogosfeer.

Enkele prijzen, pardon awards:

Winnaar beste weblog: Geenstijl
[Niet de eerste keer, maar ze durven te zeggen: hopelijk de laatste keer. Ach wat. Geef ze toch meteen de prijzen, pardon awards tot en met 2026, waarna dit weblog fuseert met fortuynpolitiek.]

Winnaar best geschreven weblog: Wiskundemeisjes
(Bestgeschreven - ja, laat dat maar wiskundigen van beiderlei kunne over. Ongelooflijk).

Politiek weblog: Geen winnaar
(Niks spannends te melden voor 2006. Zegt het jurylid, en die is van het CDA, daar weten ze alles van spannende politiek.)

Mensen, het spijt mij dat ik die vragenlijst heb ingevuld, ik zal het nooit meer doen. En we gaan gewoon door, erkenning van de VPRO en een of ander mobiele-telefoonmatschappij is niet direct wat we hier nastreven.


Powered by Greymatter