Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/21/2007: "Bericht uit de VS-goelag: Anthony Nealy en anderen in Texas"

Vanochtend 21 maart 1.20 u. Nederlandse tijd werd Charles Anthony Nealy dood verklaard, twintig minuten nadat de dodelijke injectie werd toegebracht.

charles1 (6k image)

Klik op meer

Mijn makker Doug, Gronings-Amerikaan, was er speciaal uit Muskegon, Michigan, voor overgekomen. Met Ward was hij getuige van de moord namens de staat. Hij kwam als vriend en als vertegenwoordiger van Innocent!, een organisatie die zich inzet voor onschuldig veroordeelden in de VS. Van dat soort organisaties zijn er meer, want er zijn heel veel gevangenen in de VS, en velen van hen zitten ten onrechte. Of worden ten onrechte door de staat vermoord. Omdat het niet meer uitmaakt ga ik niet over zijn zaak uitweiden, het staat op de aan hem gewijde site.
Nealy zei tegen zijn vrienden dat hij van hen hield en dat men niet bedroefd om hem moest wezen, en toen werd de injectie toegebracht. "Ik kan alleen maar zeggen dat het barbaars is, en dat jullie je gelukkig mogen prijzen dat dit in jullie land niet kan," laat Doug weten.

- Roy Pippin is een van de mensen in de dodencel die in hongerstaking zijn sinds 1 januari, na al eerder aan een hongerstakingsactie deelgenomen te hebben. Hij zegt dat hij een kans van twee procent denkt te hebben niet op 29 maart om zeep geholpen te worden, en hoewel hij onschuldig is aan wat hem ten laste gelegd is voelt hij zich wel schuldig aan wat hij wel gedaan heeft: handelen in drugs, en deze zelf gebruiken (cocaïne).
Zijn weblog, dat loopt tot aan de hongerstaking. Als hij de datum van zijn executie niet haalt door zijn hongerstaking zal hij intraveneus gevoed worden, omdat hij op 29 maart dood moet, niet eerder.

Meer over de hongerstaking in de dodencellen van Texas op de
site Anarchy in Chains, van de hand van Steven Woods, over wie wij eerder bericht hebben.


1 Reactie


Roy Pippin heeft ondanks de hongestaking zijn executie gehaald. Geen groter moordenaar dan de staat.

zei: AdR op 31/03/2007 om: 22:51u


Powered by Greymatter