Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/20/2007: "Dierenactivisme inzet samenwerking Nederland en Engeland"

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft vandaag in het parlement beweerd dat ons land nauwer gaat samenwerken met Engeland om radicale dierenrechtenactivisten aan te pakken.
HLSproef2 (80k image)
Dierproeven bij Huntingdon Life Sciences

Daarover gaat binnenkort overleg plaatsvinden met het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Klik op meer.

Het voornemen van Hirsch Ballin van Justitie dinsdag gezegd in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Van Haersma Buma (CDA) die vindt dat radicale dierenactivisten hard moeten worden aangepakt. Want wat is er aan de hand? De Telegraaf meldde maandag namelijk dat het Britse Animal Liberation Front (ALF) sinds enkele weken acties voert tegen commissarissen bij het beursgenoteerde effectenhuis Van der Moolen. Daarbij zou onder meer de woning van president–commissaris Van den Brink bloedrood zijn gespoten. Een woordvoerster van de politie heeft tegenover het ANP bevestigd dat eigendommen van Van den Brink zijn beschadigd.

Van der Moolen is aandeelhouder van de Amerikaanse beurs NYSE, waaraan ook het beruchte bedrijf Huntingdon Life Science staat genoteerd die dierproeven doet. ALF zou met de acties willen bereiken dat die beursnotering ongedaan wordt gemaakt.

Kamerlid Van Haersma Buma sprak eerder van „een vorm van terreur die niet te accepteren is”. Waarbij toch moet worden opgemerkt dat het bekladden van een woning weliswaar geen schoonheidsprijs verdient maar dat er nog nimmer een mens aan is overleden! Over hoe "de top van effectenhuis Van der Moolen stelselmatig thuis door het extremistische Britse Animal Liberation Front wordt belaagd" tasten we in het duister.

Justitie neemt drie aangiftes hierover „zeer serieus”. Hirsch Ballin noemde de berichten buitengewoon verontrustend. Volgens hem heeft het Openbaar Ministerie inmiddels drie aangiftes ontvangen, maar zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Binnenkort wordt er overlegd met de Britse autoriteiten hoe deze problematiek het beste kan worden aangepakt.

Voorts stelde Hirsch Ballin dat de bestrijding van dierenactivisme met ongeoorloofde middelen een zeer hoge prioriteit heeft. De bestrijding is volgens de bewindsman aangemerkt als nationaal belang, wat betekent dat de diverse regiokorpsen van de politie op dit gebied intensief samenwerken.

Waarom hetzelfde nou niet gebeurt om dierproeven aan te pakken, blijft uiteraard de vraag!


Powered by Greymatter