Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/19/2007: "Anarchistisch blok in vredesdemonstratie Washington stuit op politie"

Tijdens de massale anti-oorlogsprotesten afgelopen zaterdag in Washinghton bevond zich ook een anarchistisch blok uitgerust met rood-zwarte schilden.
WDCimgp5678a (24k image)
Bij het Pantagon werd het blok door de politie echter tot stilstand gebracht, terwijl op de terugtocht twee arrestaties werden verricht.
Klik op meer.

Het blok bestond uit enkele honderden anarchisten en beschikte over meer schilden dan in een eerdere demonstratie in januari het geval was. Reeds op weg naar het Pentagon, het doel van de vredesdemonstratie, werd het blok door oproerpolitie gevolgd. Op een gegeven moment werd er zonder aanleiding een 'schok'granaat in het blok gegooid wat een enorme knal gaf en waarbij een persoon door een stuk metaal werd geraakt.

De politie reageerde in het geheel niet op de knal terwijl de deelnemers aan het blok zich er niet door van de wijs lieten brengen. Wel keerden de politie-eenheden terug met gasmaskers op als teken dat men bereid was tot een flinke confrontatie. Enkele kleine charges mochten het blok al evenmin in verlegenheid brengen.

Tijdens de manifestatie bij het Pentagon waar diverse sprekers het woord voerden bleef het rustig rond het blok al bleef de oproerpolitie opvallend aanwezig. Na afloop keerde iedereen terug naar Washington. Tijdens de terugtocht braken verschillende eenheden fitesende agenten in bij het blok om twee mensen te arresteren. Kennelijk in de veronderstelling dat men hier de leiders van het blok te pakken had en in de hoop dat hiermee het blok wel opgedoekt zou worden.

Nadat deze agenten omsingeld werden en de vrijlating van de gearresteerden werd geŽist, kwam versterking aangesneld om de hele groep in te sluiten. Niettemin slaagde het blok er in om zich te hergroeperen maar de energie ontbrak om verdere protestacties te voeren.

Audio over het anarchistenblok tref je Vhier, terwijl over het granaatincident hier een bijdrage valt te beluisteren.

Foto's kun je hier bekijken.


Powered by Greymatter