Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/17/2007: "Huiszoekingen bij anarchisten in St. Petersburg"

De politie in St. Petersburg heeft afgelopen week huiszoekingen verricht bij verschillende anarchisten, allen lid van de Anarchisten League St. Petersburg.
komsomolskaya1 (34k image)
Antifascistisch spandoek in St. Petersburg afgelopen november

En van de belaagde anarchisten, oudgediende Pyotr Raush, barricadeerde zichzelf in zijn appartement en voorkwam daarmee een inval in zijn huis.
Klik op meer.

Volgens de website Fontanka.ru zoch de politie naar het adres waar Raush staat geregistreerd en omsingelden ze pand waar hij thans feitelijk woont.

"De eerste huiszoeking gebeurde afgelopen dinsdag, vroeg in de ochtend waar ik sta geregistreerd", vertelde Raush aan de website. "Mijn vrienden verblijven daar momenteel. De politie kwam om 6.00 uur 's morgens, wekte iedereen en hielden een huiszoeking. Op grond daarvan namen ze een keukenmes mee... Op dezelfde dag verrichten ze huiszoeking in een appartement van n van mijn vrienden. Daarna kwamen ze naar het appartement waar ik nu woon en bij tijd en wijle posteren ze buiten wachtposten bij mijn woning.

De anarchisten wijten de huiszoekingen aan schermutselingen die zich 3 december j.l. hebben voorgedaan tussen nationalisten en antifascisten. Daarbij vielen aan beide kanten gewonden. De veschtpartij deed zich voor in het centrum van St.Peterburg.

Rausg vertelde Fontanka dat het 'opvallend' is dat de ordehandhavers de verantwoordelijken voor de vechtpartij ("mensen die vreedzame demonstranten aanvielen") zoeken onder degenen die het slachtoffer werden van de aanval van de nationalisten.

"Aanvallen op antifascisten worden hoe dan ook niet onderzocht, maar wanneer een van de rechtsradikalen gewond raakt, trachtten ze dit toe te schrijven aan onze geestverwanten", zei hij.

Bron: St. Petersburg Times


Powered by Greymatter