Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/16/2007: "Krakers Fort Pannerden vrijgesproken van openlijke geweldpleging"

De krakers die bij de ontruiming op 7 en 8 november van Fort Pannerden werden gearresteerd, zijn op één na vandaag (15 maart) door de rechter in Arnhem vrijgesproken van openlijke geweldpleging en van het negeren van een bevel.
fortnoordwesthoek1 (26k image)
Wel kregen ze een boete van 50 euro boete vanwege het zich niet kunnen legitimeren.
Klik op meer.

De rechtbank stelde vast dat tien van de 25 verdachten bij de ontruiming van het Fort in de Gelderse gemeente Lingewaard geweld hebben gebruikt tegen de politie. De politierechter oordeelde echter dat niet kon worden bepaald welke tien krakers vanaf een dak verfbommen, vuurwerk en molotovcocktails gooiden naar de politie. Een kraker die al eerder had toegegeven dat hij dat gedaan had, moet nu twintig uur onbetaald werken. Deze had toegegeven dat hij met een blik verf had gegooid.

De 25 krakers werden in november opgepakt bij de ontruiming van het Fort, die werd ingezet nadat de gemeente besloot een nieuwe functie aan het bouwwerk te geven. De krakers waren tegenstanders van het plan het vroegere verdedigingsbolwerk een culturele bestemming te geven. Tegen de krakers waren straffen geëist van veertig uur dienstverlening tot zes weken onvoorwaardelijk.

Drie weken na hun arrestatie werd het Fort opnieuw gekraakt. Daarna is afgesproken dat permanent vier krakers in het fort aanwezig mogen zijn, bijvoorbeeld om rondleidingen te geven.


Powered by Greymatter