Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/14/2007: "Kom van dat dak af"

Demonstranten tegen de plannen van het Blair-regime om nieuwe kernonderzeeërs (Tridents) aan te schaffen hebben het dak van het parlement van Schotland in Edinburgh bezet. De politie haalde de bezetters van het dak. Het is evenwel duidelijk dat ook het parlement van Schotland tegen is.

holyrooddak (14k image)

Klik op meer

De Labour Party is inmiddels zodanig vernieuwd dat haar eis tot nucleaire ontwapening van ruim twintig jaar geleden is omgezet in plannen om de Britse kernbewapening te 'moderniseren&339;. De Blairbende heeft hiervoor waarschijnlijk de stemmen van de Tories nodig omdat een aanzienlijk deel van de parleemntaire Labour Party niet wenst in te zien dat over twintig jaar beslist nieuwe kernwapens aanwezig moeten zijn - ter waarde van 30 miljard euro tegen huidige prijzen.
En inderdaad, in Faslane, de basis van de Tridents, beroept men zich uitgebreid op de werkgelegenheid die de kernwapens daar met zich meebrengen, altijd een sterk argument voor Labourtypes en aanverwanten. Het is ongeveer een even sterk argument als de vertegenwoordigers van het regime en hun vrienden bij de Conservatieven aanvoeren. Die beroepen zich op zogehten schurkenstaten die over twintig jaar misschien wel kernwapens hebben en daar moet je toch iets moderns tegenover kunnen zetten.


Powered by Greymatter