Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/14/2007: "Het ging (en gaat) om de revolutie"

Salvador Puig Antich had omstreeks de tijd dat hij vermoord werd door het fascistische Spaanse regime een zekere iconografische waarde in "onze kringen" - een mooie jongen die ook nog martelaar was. Om die iconografie recht te doen - en niet alleen dat - een tijdschrift uit die tijd, op het omslag: de laatste nacht van Salvador Puig i Antich.


arreu1_med (32k image)

Klik op meer voor de foto van Salvador...

Als iemand die destijds verscheidene pamfletten over de zaak heeft verspreid (voor meer materiaal over zijn zaak zul je hoe dan ook naar het IISG te Amsterdam moeten) en die het van harte toejuichte dat de plechtige viering van zijn dood door de officiële anarchisten in Amsterdam werd verstoord door geestverwant Tjebbe van Tijen - die daarvoor het nieuwe dagblad Libération kon citeren, ach tijden, ach heden - wil ik ook graag wat dissidente woorden verspreiden over de film die naar hem genoemd is. Een still waarin de acteur in bed ligt met een vrouw belooft ongetwijfeld romantiek, en naar te vrezen valt komt deze in plaats van het antikapitalisme.
Een manifest tegen de film in het Spaans door mensen die zich nog of weer MIL noemen, en die er bezwaar tegen maken dat niet beklemtoond wordt dat Salvador het kapitalisme omver wilde werpen: de sociale revolutie, daar ging het om (en daar gaat het nog steeds om).
Hier boosheid in het Engels, en een wikipedia-artikel over Salvador.
Een site in het Catalaans.

siprip (5k image)


Powered by Greymatter