Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/13/2007: "Film Salvador op Amnesty International Filmfestival"

Op het Amnesty International Filmfestival is de Nederlandse prenmiere te zien van de film Salvador die handelt over Salvador Antich, de jonge anarchist die tijdens het regime van Franco in Spanje ter dood werd veroordeeld middels de wurgpaal.
AIFsalvador_fotointekst (35k image)
Bijzonder is dat twee zussen van Antich aanwezig zijn op het Filmfestival, ze worden geïnterviewd door onze eigen Hanneke Willemse.
Klik op meer.

Daniel ‘Goodbye Lenin’ Brühl in een speelfilm over een groep jonge Spaanse en Franse militanten, die begin jaren ’70 in het verweer komen tegen het regime van dictator Franco. In september 1973 gaat het mis.

Aanvankelijk pleegt de MIL (Movimento Ibérico de Liberación) een serie geslaagde overvallen in Catalonië om geld te verzamelen voor de arbeidersbeweging. Dan wordt één van de militanten, Salvador Puig Antich (Brühl), opgepakt door de politie. Tijdens de schietpartij die aan zijn arrestatie vooraf gaat, sterft een politie-inspecteur. Na een schijnproces wordt Antich ter dood veroordeeld. Voor zijn advocaat, familie en vrienden begint een race tegen de klok om zijn leven te redden. Maar omdat de ETA het hoofd van de regering, admiraal Carrero Blanco, vermoordt, heeft het regime van Franco een zondebok nodig…

Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Twee zussen van Antich zoeken nog steeds naar gerechtigheid. Ze zijn op het festival aanwezig. Voorafgaand aan de filmvertoning interviewt Spanje-deskundige Hanneke Willemse de twee zussen van Salvador Puig Antich: Carmen Puig Antich en Mercedes Puig Antich.

De voorstellingen vinden plaats op:
Vrijdag 16 maart 2007 20:30 uur - De Balie, grote zaal, Amsterdam
Zaterdag 17 maart 2007 14:00 uur - Filmhuis, Den Haag
Zaterdag 17 maart 2007 21:45 uur - Uitkijk, Amsterdam

Een trailer van de film vind je hier.


Powered by Greymatter