Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/05/2007: "Rust heerst niet in Kopenhagen"

Het wordt breed uitgemeten in de staatsmedia dat er in Kopenhagen flink gevochten is afgelopen zaterdag. Het klopt. Er waren barricadengevechten, charges, branden op straat, 67 mensen gearresteerd. En daarover wordt ons dan weer verteld dat er zoveel "buitenlanders" tussen zaten. Zeggen de media die het de gewoonste zaak van de wereld vinden dat Nederlandse militairen Afghanen doodschieten in hun eigen dorp.

TTDEMO_01_small (6k image)

Klik op meer

In het algmeen gaan de protesten vreedzaam, maar massaal en vastberaden. Ungdomshuset was een theater verbonden aan een vakbond, heeft jarenlang leeg gestaan en is door druk "van de straat" vrijgegeven als open jongerencentrum. Je zou het kunnen vergelijken met Paradiso en andere centra die afgedwongen zijn in Nederland in die mythische jaren zestig. Maar Paradiso was nu juist ooit een kerk, wat er nog goed aan af te zien is - en het gemeentebestuur van Kopenhagen heeft Ungdomshuset juist verkocht aan de meestbiedende, de sekte Faderhuset.
Deze bevestiging van de kapitalistische orde heeft aan onrust allang meer gekost dan de transactie ooit opgeleverd kan hebben.

Op het ogenblik dat dit geschreven wordt, wordt er nog steeds gedemonstreerd in Kopenhagen. Rustig. Maar vastberaden. Dit is een beeld van een fietsdemonstratie, eerder op 4 maart.

MY_0172 (59k image)


Powered by Greymatter