Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/27/2007: "Een nieuw geluid tegen dierproeven: Anti Dierproeven Coalitie"

Amsterdam/Brussel - Na 15 maanden heeft de New York Stock Exchange (NYSE) ervoor gekozen om terug in zee te gaan met Europa's gruwelijkste proefdierlaboratorium Huntingdon Life Sciences (HLS). Op 22 december 2006 plaatsten ze in het grootste geheim HLS op de nieuwe NYSE Arca beurs, welke op diezelfde dag opgericht was. NYSE Arca is niet de voornaamste beursvloer van de NYSE, maar is een volledig elektronische en zogenaamd anonieme beurs.

adc (34k image)

Sinds de fusie tussen NYSE en Archipelago vormen zij samen de NYSE Group. De oprichting van NYSE Arca is een gevolg van deze fusie. De NYSE staat nu op het punt om te fuseren met Euronext, het verbond van de beursvloeren in Amsterdam, Brussel en Parijs om zo samen NYSE Euronext te vormen. NYSE Euronext streeft ernaar om de eerste wereldwijde effectenbeurs te vormen.

Klik op meer !!

Zolang NYSE Euronext geld wil verdienen met aandelen van een proefdierlaboratorium waar elke dag 500 dieren gruwelijk gedood worden en waar permanent 70.000 dieren in angst gevangen zitten, zullen wij, de Anti Dierproeven Coalitie (ADC), NYSE Euronext confronteren met hun handel. Onze campagne start met demonstraties op woensdag 14 februari tussen 16u en 18u op het Beursplein te Amsterdam en op vrijdag 16 februari tussen 15u en 17u op het Beursplein te Brussel.

beagle_worker (85k image)

De Anti Dierproeven Coalitie werd op 1 februari 2007 opgericht als tegengewicht voor de nietsontziende dierproefindustrie. Wij eisen de stopzetting van alle dierproeven, en zeker voor commerciŽle doeleinden.

monkey5 (15k image)

Huntingdon Life Sciences (HLS), Europa's grootste commercieel proefdierlaboratorium, is gespecialiseerd in giftigheidstesten die zij in opdracht van de chemische en farmaceutische industrie uitvoert. Zoetmiddelen, E-nummers, chemicaliŽn, bestrijdingsmiddelen, neussprays, Viagra, maar ook medicijnen tegen bijvoorbeeld diarree en psychische aandoeningen worden in dit laboratorium getest.

monkey03 (39k image)

De laatste jaren raakte dit Britse laboratorium steeds meer in opspraak. Een Britse televisiezender filmde met een verborgen camera de brute omgang met de proefdieren binnen HLS. Daarnaast kwamen zinloze en perverse testen aan het licht:

- 12.800 dieren zijn gedood bij testen van zoetmiddelen voor de koffie.
- Testen van CFC/drijfgassen op een groep Beagle-honden, ook al is dit al 15 jaar verboden.
- Varkensorganen werden geplaatst in de nekken van in het wild gevangen baboonapen.

dog02 (32k image)

Voor meer informatie over deze campagne, contacteer ons :


Anti Dierproeven Coalitie
info AT stopdierproeven.org
www.stopdierproeven.org

3 Reacties


"Onze campagne start met demonstraties op woensdag 14 februari tussen 16u en 18u op het Beursplein te Amsterdam..."

Ehhhh, welk jaar is dat, 2008 soms? confused

zei: wimmie op 27/02/2007 om: 20:24u

Nou, er staat meer op het programma, hoor!

zei: Dierenbevrijder op 27/02/2007 om: 21:10u

Ja het is afschuwelijk wat er met de dieren gebeurt. Helaas zijn wij daar zelf voor een groot deel debet aan, door onze overmatige consumptiedrift.
koop geen dingen waarvan je bijna zeker weet dat het getest is op dieren.
En probeer je koopgedrag kritisch te bekijken.
Hang deze misstanden aan de grote klok
Ga door zou ik zeggen,dieren hebben net zoveel rechten als de mens.

zei: het Haasje op 27/02/2007 om: 22:57u


Powered by Greymatter