Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/26/2007: "Anarchisten in Moskou demonstreren tegen oorlog"

Meer dan 100 anarchisten hebben afgelopen vrijdag (23 februari) in Moskou tegen de oorlogen in TsjetsjeniŽ en Irak gedemonstreerd.
Moskoudemo4 (39k image)
De betoging vond plaats op de dag dat het 63 jaar was gelden dat de Tsjetjenen op gezag van Stalin naar Centraal AziŽ en West SiberiŽ werden gedeporteerd.
Klik op meer.

Er werd opgeroepen de oorlogen in Irak en TsjetsjeniŽ te staken alsmede om de militaire dienstplicht te weigeren. daartoe werden aan het publiek ook pamfletten uitgedeeld. Vergezeld van talloze zwart-rode vlaggen scandeerden de anarchisten leuzen als "TsjetsjeniŽ is niet onze vijand, onze vijand zit in het Kremlin'.

Voor de demonstratie was geen toestemming verleend. Deze werd dan ook beŽindigd nadat de gevreesde OMON-veiligheidstroepen met een bus op het toneel verschenen. Zij arresteerden ter plekke drie mensen. Twaalf anderen werden naderhand in een bus gearresteerd. 's Avond werden ze allemaal weer op vrije voeten gesteld waarbij de meesten een boete van 500 roebel hadden gekregen.

1 Reactie


Het was die dag 'de dag van de deserteur' (althans dat hadden de anarchisten bedacht, officieel was het de herdenkingsdag van oorlogen ofzo) en er waren nog veel meer acties op allerlei plaatsen in Rusland. Zie voor een Engels verslag en foto's: http://www.avtonom.org/index.php?nid=672

zei: Kees op 27/02/2007 om: 10:10u


Powered by Greymatter