Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/15/2007: "Is de walvisjacht dit jaar ten einde?"

Het varende slachthuis van de Japanse walvisvloot genaamd de Nisshin Maru stond donderdagochtend vroeg in brand, zo meldt de internationale website van Sea Shepherd. Op 20 brandblussers na zijn alle bemanningsleden van het schip gehaald.
media_070214_2_Nisshin_Maru (54k image)
De Nishin Maru in betere doen

Zou daarmee de slachting van 1000 walvissen dit jaar vroegtijdig tot een einde zijn gebracht nu de verwerking van de dieren niet meer mogelijk is?
Klik op meer.

De maritieme dienst van Nieuw Zeeland ontving op donderdag 14 februari om 5.15 uur een noodoproep. Het schip zou flink aan het branden zijn. Honderdzevenentwintig bemanningsleden werden van het schip gehaald en overgebracht naar andere schepen van de Japanse walvisvloot die momenteel aanwezig is in de Antarctische wateren. Schepen in de omgeving werden opgeroepen om naar het getroffen vaartuig toe te varen.

Het schip brandde tien jaar geleden ook al eens uit.

De twee schepen van Sea Shepherd (de Farley Mowat en de Robert Hunter) hebben overigens koers moeten zetten naar Melbourne. De Robert Hunter moet zich daar melden op 19 februari omdat de Britse regering op verzoek van de Japanse regering de registratie van het schip niet langer toestaan in dat land. De Farley Mowat beschikt nog net over voldoende brandstof om Melbourne te halen.

Het Greenpeace-schip Esperanza is onderweg naar de Japanse walvisvloot maar bevindt zich nog op 700 mijlen van de positie van de Nisshin Maru.

De Japanse vloot bewoog zich inmiddels zuidwaarts waarschijnlijk om de schepen van Sea Shepherd van zich af te schudden. Hierdoor werd de afstand tot de dichtsbijzijnde havens vergroot. De Japanners weten dat de schepen van hun tegenstanders slechts beperkte brandstofvoorraden aan boord hebben.

De bemanningen van beide schepen zijn opgelucht dat het afslachten van walvissen dit jaar waarschijnlijk ten einde is gekomen. Men denkt dat indien de schade aanzienlijk is dit de terugkeer van de walvisvllot aan het einde van het jaar zal bemoeilijken.


Powered by Greymatter