Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/14/2007: "Anarchisten eisen sluiting Kamp Zeist"

Op initiatief van de Anarchistische Anti Deportatie Groep Utrecht heeft op dinsdag 13 februari voor korte tijd een bezetting plaatsgevonden van de raadszaal van het gemeentehuis in Zeist. Ze protesteerden tegen de bouw van een nieuw detentiecentrum op Kamp Zeist en eisten sluiting van het Kamp.
Zeist42419 (30k image)
De zaal wordt per megafoon toegesproken

De politie moest er aan te pas komen om de actievoerders uit de raadszaal te verwijderen.
Klik op meer.

Aanleiding voor de actie was dat het Ministerie van Justitie op de plek van het huidige detentiecentrum een permanent detentiecentrum voor uitgeprocedeerde vluchtelingen wil bouwen dat ook groter van opzet zal zijn.

"Wij verzetten ons hiertegen want opsluiting van onschuldige mensen gaat tegen elk rechtsgevoel in. Wij vinden dat Nederland een gastvrij land moet zijn. Dus weg met die deportatiekampen en laat onze medeburgers vrij!" Aldus de anarchisten in hun persverklaring.

Voorafgaand aan de raadsvergadering hielden zo'n dertig mensen een lawaai-actie met toeters en trommels. Twintig van hen besloten de raadszaal te betreden. Veertien personen werden door de politie opgepakt, waarvan er twee zich in de raadszaal hadden vastgeketend.

Zeven activisten zaten daags na de actie nog vast maar werden in de loop van die dag alsnog vrijgelaten.

Foto's van de actie vind je hier.


Powered by Greymatter