Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/14/2007: "Een anarchist in het kabinet?"

Het uitvoerende comité van de heersende klasse - Friedrich Engels, die toch een aartsvader van de sociaal-democratie is (al willen ze het daar niet meer weten) wist het wel. Maar zo'n 120 jaar geleden had je nog een duidelijke bourgoisie, en niet een heel grote geschoolde groep lui die best uit de mindere standen kunnen komen maar wel letterlijk heersende klasse zijn. Dan klopt de kwalificatie nog steeds. Verrassing! Er zit een anarchist bij, in het nieuwe kabinet, meldt Trouw. Zozoooo....

geb1 (9k image)
De voormalige werkplek van Ronald Plasterk - officieel dan

Klik op meer

Over Ronald Plasterk:

"Als een aap uit de mouw, zo kwam PvdA-leider Wouter Bos gisteren met de mededeling dat de prominente Leidse moleculair bioloog, politiek commentator en libertair Ronald Plasterk toetreedt tot het nieuwe kabinet-Balkenende. De 49-jarige wetenschapper wordt minister van onderwijs. Plasterk werd de afgelopen jaren vooral bekend als fervent criticaster van het onderwijsbeleid van de eerste kabinetten-Balkenende en de Grondwet van Europa. Hij keerde zich destijds ook fel tegen de ideeën van onderwijsminister Maria van der Hoeven van het CDA, dat er achter de wereld een intelligent design zit – het idee dat achter het ontstaan van het heelal en het leven een bewust ontwerp zit. Als overtuigd atheïst vond hij dat de overheid zich daar niet over mocht uitlaten."

Naar mijn weten heeft Van der Hoeven niet gezegd dat zij instemt met het intelligent-ontwerp-idee, maar heeft zij, niet direct ex cathedra, gesteld dat het idee misschien ook onderwezen zou kunnen worden. Strikt genomen zou de overheid ook de evolutiegedachte niet moeten opleggen (allez - wat moet de overheid eigenlijk wel opleggen?). Dit opgegooide balletje kwam nergens terecht. Van Plasterk weet ik per ongeluk dat hij als hoofd van het Nederlands Instituut voor Ontwikkelingsbiologie een ramp en een mislukking was: mijnheer was er nooit, altijd wel aan het werk voor een columnpje hier of een optredentje voor de kijkbuis daar - op het instituut werd hij zelden gezien. Zou hij daarom voor libertair worden uitgemaakt? Dat wordt een suksesnummer, dat beloven wij u.

Ha, de gereformeerde Zeeuwse die CPN-lid werd (verplichte cursus plllat praote - zo'n accent dat niemand heb) en op haar schreden terugkeerde zit er ook bij. Zij heeft leiding gegeven aan dat fraaie staaltje van Balkenzwendel, de reïntegratiesector. En aan Unilever natuurlijk. Typisch zo'n voorbeeld van iemand die tot de heersende klasse hoort, destijds even op het verkeerde paard gegokt heeft - de CPN heeft de intocht van studenten niet overleefd, hoor mij jammeren - maar helemaal op haar pootjes terchtgekomen. Ministerie voor Integratie en Wijkverbetering. Het integreren blijft haar vak. Net zo min als er een parlementair onderzoek komt naar de Nederlandse medeplichtigheid aan Irak zal er een onderzoek komen over de reïntegratiezwendel, durf ik al te zeggen. Of mevrouw Vogelaar struikelt alsnog. Hoeveel voorzetjes moet ik de SP nog geven?

Er zit een minister bij met wie ik jarenlang op vriendelijke-groetbasis ben geweest. Ik kom haar niet meer tegen. Dat zal wel niet toevallig zijn. Toch hoop ik dat het ministerschap van Jacqueline Cramer, ex-Milieudefensie, wat wordt. Al klinkt in zo'n zin eigenlijk al bij voorbaat illusie.

hekking2 (59k image)
Maar ja, de bekende Juinense wethouder slaat zijn vleugels uit als minister van buitenlandse zaken...
Powered by Greymatter