Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/12/2007: "Wapenstilstand voor zoektocht naar Sea Sheperd activisten"

Een Japanse walvisvaarder heeft vrijdag 9 februari geholpen om twee activisten van Sea Shepherd te zoeken die vermist werden na een confrontatie in de ijskoude zeeën rond Antartica.
media_070208_4_rescue_karl_john (37k image)
Het zoek geraakte tweetal

Een tijdelijke wapenstilstand werd afgesloten gedurende een acht uur durende zoektocht die er inderdaad toe leidde dat het tweetal werd gevonden.
Klik op meer.

De twee activisten van Sea Shepherd raakte zoek in de vroege uren van vrijdag 9 februari bij een actie waarbij zuur op het dek van de walvisjager ‘Nisshin Maru’ werd gegoten. Activisten van het Sea Sheperd schip ‘The Farley Mowat’ slaagden er in zes liter van het niet-giftige maar zeer stinkende boterzuur op de walvisvaarder om te kieperen. Een actie die tot doel had de walvisjagers te ontrieven door hun in de vroege ochtend met de geur van rottend vlees te confronteren.

Tijdens de actie verdwaalden de Amerikaanse activist John Gravois en de Australische activist Karl Neilsen in de zware mist en sneeuwval. Hun rubberboot raakte beschadigd na een botsing met het Japanse schip waardoor ze achterop raakten bij de andere activisten. Ze slaagden er echter in hun boot vast te maken aan een ijsberg om afdrijven te voorkomen en wachtten op die manier hun redding af.

Het tweetal werd uiteindelijk gevonden door de Farley Mowat, maar de activisten hadden wel de hulp van de Japanners ingeroepen om aan de zoektocht deel te nemen. Daartoe waren ze bereid. Na afloop van de reddingsactie werden de walvisvaarders bedankt voor hun hulp hoewel Sea Shepherd de acties tegen de walvisjagers uiteraard zal voortzetten.

De Japanse regering noemde de acties ‘gevaarlijk’ en een ‘piratenstreek’.

Bron: BBC


Powered by Greymatter