Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/12/2007: "Klaar voor een frisse vrolijke oorlog"

In 1964 bedacht het regime in Washington dat een Noord-Vietnamese kanonneerboot een doodonschuldig VS-marinevaartuig in de Golf van Tonkin (vlak bij de VS tenslotte) onder vuur had genomen. Reden om Noord-Vietnam een jaar of tien te gaan bombarderen. Het zogenaamde Tonkinincident had nooit plaatsgevonden. Gisteren, zondag 11 februari, was het regime niet zo christelijk of het gaf een persconferentie waarin onthuld werd dat leidende kringen in Iran "de opstandelingen" in Irak bewapenen en dus "Amerikaanse" levens in gevaar brengen. Het vervolg zal duidelijk zijn.

_42560799_us203bodymortar (10k image)
Made in Islamic Republic of Iran, staat er duidelijk op
Klik op meer

Een ongetwijfeld onbelangrijk detail is dat het door de VS zelf geïnstalleerde bewind in Baghdad de persconferentie waar geen foto's gemaakt mochten worden als onzinnig van de hand wijst. Maryam al-Rayyis, adviseur op het gebied van nationale veiligheid van "premier" Nuri al-Maliki, verklaarde dat Irak diep respect heeft voor Iran en andere buurlanden. De Iraakse grondwet, zegt zij, verbiedt het dat Irak gebruikt wordt als uitvalsbasis voor vijandelijke acties tegen buurlanden.

Nassar al-Rubaie, een parlementslid voor de beweging van de sjiietische geestelijke Moqtada al-Sadr, zei in een interview voor de krant Asharq al-awsat (Het Midden-Oosten [!]) dat zijn partij nooit wapens heeft ontvangen van Iran. De lieden van het Pentagon die de persconferentie gaven noemden het Mahdileger van deze partij als "gesteund door Iran" - ze hielden een slag om de arm of het om splintergroepen in deze organisatie ging. En veelbetekenend: "dit is lang niet alles wat we weten." Vertrouw maar op Bush en Cheney.

Vrijwel alle bermbommen in Irak worden geplaatst door soennitische verzetslieden, die uiteraard niets met Iran te maken (willen) hebben.

Afgezien van de leugens zit er ook een aartsracistische kant aan dit nieuwste verhaal. De Irakezen zijn zelf niet in staat guerrillawapens te fabriceren - ze zijn nog aan het bijkomen van Shock and Awe -, daar hebben ze Iran (hetgeen tenslotte "Land der Ariërs" betekent) voor nodig. Een staat, gebouwd op genocide en racistische slavernij, zal zijn streken nooit verliezen.

En dat men in Washington geen boodschap heeft aan welke vorm van waarheid ook was al een tijdje duidelijk. Misschien waren we het vergeten, na 1964, maar 2002-2003 is nog zeer dichtbij.
Waarheid mag een frisse vrolijke oorlog tegen Iran, al dan niet met kernwapens, niet in de weg staan. We zijn benieuwd of het nieuwe kabinet-Balkenende deze onderneming ook weer politiek gaat steunen.


Powered by Greymatter