Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/10/2007: "Demonstratie tegen NAVO-veiligheidsconferentie Munchen groter dan verwacht"

Volgens de Duitse pers hebben zaterdag 10 februari 2007 zo’n 3000 mensen gedemonstreerd tegen de 43-ste veiligheidsconferentie van de NAVO die jaarlijks in München wordt gehouden. Meer deelnemers dan de organisatie had verwacht.
Munchen10022007a (35k image)
Hoewel de politie zoals elk jaar streng controleerde, bleven confrontaties ook dit jaar achterwege.
Klik op meer.

Ruim 3500 politiemanschappen zijn dit weekend in München op de been om de jaarlijkse NAVO-conferentie ongestoord doorgang te kunnen laten vinden. Oorlogshitserij volgens de organisatoren, de conferentie dient niet om meer vrede te bewerkstelligen maar om meer oorlog te prediken.

Organisator van de conferentie van de NAVO, Horst Teltschik, gooide afgelopen week olie op het vuur door zijn pleidooi voor de dictatoriale maatregelen om de veiligheid te kunnen garanderen: “Het is de tragiek van elke democratie dat bij ons ieder zijn mening in het openbaar kan verkondigen en dat men politiek verantwoordelijken in een democratie moet beschermen. In dictaturen zou zoiets niet gebeuren”, waren zijn letterlijke woorden.

Een confrontatie met de gevreesde autonomen die naar schatting met zo’n 350 mensen in een ‘zwart blok’ aanwezig waren in de betoging, bleef uit. Wel werden ook dit jaar weer spandoeken in beslag genomen (‘Nee tegen oorlog en kapitalisme’) die aan de zijkant van de demonstratie werden meegevoerd, hetgeen was verboden.
Muchen10022007 (13k image)
De anarcho-punks van de Duitse Pogopartij (APPD) waren er ook

De demonstratie had overwegend een ontwapenend karakter. Er werd door jongeren geswingd op punk, reggae en heavy metal. Een groep clowns laat zich zingend horen, en zetten militairen en de aanwezige politie voortdurend te kakken. Dit tot vreugde van de overige demonstranten en de talloze omstanders. De politie zelf ziet er de humor niet van in.

Toch overheerste de opvatting dat de politie dit jaar op het spoor van deëscalatie zit. Van de overmacht van de politie is geen spoor te bekennen. Desondanks was ook dit jaar het aantal onderbrekingen van de demonstratie door de politie zo groot dat de organisatie besluit voortijdig de tocht te staken.

Tal van schermutselingen waren daaraan vooraf gegaan. Een agent werd in zijn vinger gebeten terwijl 36 demonstranten werden gearresteerd, de meeste vanwege belediging.


Powered by Greymatter