Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/08/2007: "Anarchisten tegen de Muur blokkeren opnieuw verkeer in Tel Aviv"

Op zaterdag 3 februari hebben de IsraŽlische Anarchisten tegen de Muur voor de tweede maal binnen een maand ťťn van de drukste straten in Tel Aviv geblokkeerd.
TelAviv_files_images_Chain (31k image)
Het plaatsen van het prikkeldraad

Ze gebruikten daarvoor opnieuw prikkeldraad dat afkomstig was van het afscheidingshek dat rond het Palestijnse dorp Bil'in op de Westbank is aangelegd.
Klik op meer.

Dit maal werd rond 15.00 uur het verkeer in de Rothschild Street in het centrum van Tel Aviv tot stilstaan gebracht. Twee rollen prikkeldraad werden parallel aan elkaar over de straat uitgerold op een wijze zoals dat ook bij het scheidingshek gebruikelijk is. De gebruikelijke rode bordjes met de tekst 'Dodelijk gevaar - Militaire Zone' werden in het prikkeldraad gehangen.

Een soortgelijke actie vond voor het eerst op 28 december 2006 plaats.

Beide acties werden uitgevoerd om het publiek te herinneren aan de dagelijkse moeilijkheden waar Palestijnen mee te kampen hebben als gevolg van de apartheidspolitiek in de bezette gebieden en de bezetting als zodanig. De activisten deden een oproep aan de IsraŽliŽrs om verantwoordelijkheid te nemen voor wat er daar in hun naam gebeurt en een einde te maken aan de bezetting door IsraŽl.

Beelden van de actie vind je hier.

1 Reactie


okegoede actie van deze jongens.

zei: Izzybio op 10/02/2007 om: 16:44u


Powered by Greymatter