Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/07/2007: "Hongerstakende Griekse anarchisten vrijgelaten"

Drie Griekse anarchisten die sinds 6 mei 2006 vastzaten vanwege hun vermeende betrokkenheid bij rellen die uitbraken tijdens een grote demonstratie die gedurende het Europees Sociaal Forum plaatsvond, hebben gisteren te horen gekregen dat ze vrij worden gelaten.
sygkentrwsh_patra120106a (28k image)
Twee van hen, Tarasio Zadarozni en Gerasimos Kyriakopoulos, bevonden zich 70 respectievelijk 54 dagen in hongerstaking uit protest tegen hun gevangenhouding.
Klik op meer.

Het drietal heeft wel te verstaan gekregen dat er een rechtszaak komt waarin hun zaak nader zal worden bekeken. Een merkwaardig vertoon van macht aangezien de drie al die tijd vastzaten zonder te zijn voorgeleid. Zelf hebben de verdachten steeds ontkend onschuldig te zijn aan de zware beschuldigingen die tegen hen geuit werden.

De Griekse anarchisten voerden al vanaf december 2006 actie voor de vrijlating van het drietal. De bezetting van de Polytechnische Universiteit in Athene en een demonstratie waaraan zo'n 2000 anarchisten deelnamen, vormden daarin het hoogtepunt. Tijdens de laatste actie werd gedreigd de binnenstad van Athene aante pakken indien er doden zouden vallen onder de hongerstakers.

De Griekse autoriteiten zijn gelukkig bijtijds tot inkeer gekomen waarmee een verdere escalatie van de situatie is voorkomen.


Powered by Greymatter