Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/03/2007: "Le choc des opinions"

Hieronder laat een vertegenwoordiger van het Griekse bewind weten dat anarchisten (onder anderen) een kleine minderheid vormen die van geen verandering wil weten. Je hoort dat uit ultrarechtse hoek ook vaak over de SP: die willlen publieke diensten en sociale voorzieningen behouden en zijn dus conservatief. Merkwaardig als je bedenkt dat ultrarechts zich zelf graag tooit met het adjectief conservatief - maar tegelijkertijd willen ze daar ook graag progressief heten. Wordt het niet eens tijd voor een antwoord op deze types?

thankscorporatemedia (81k image)
Klik op meer

Progressief is het kapitalisme altijd geweest voorzover het garant stond voor verandering: voor heilige gezinswaarden stelde het kinderarbeid, ploegendiensten en bordelen. Tegen groene landouwen stelde het asfalt waarover redacteuren met hun chicks in SUVs karren. Waar rijken waren moesten dezen nog rijker worden en als het even kon de armen armer - maar deze laatsten moesten wel kunnen blijven consumeren - al was dat natuurlijk eigenlijk ook weer decadent.

Eens kijken - je bent directeur geweest van Amsterdamse poptempel Paradiso en van De Groene, je hebt in de hippieband-annex-commune CCC Inc [nee, daar mist u niets aan] gespeeld. Waar kun je dan beter terecht dan op de directeursstoel dan bij het links-conservatieve opinieblad van Jaffe Vink, ex-hoeder van voormalig neoconreservaat Letter en geest van Trouw? Roel Pieper betaalt. En in het blad wordt nu eindelijk eens afgerekend met dat lanterfanterige tolerante gedoe van de jaren zestig, weet je wel. Schenk nog eens in.

In je oude krant staat dan een verhelderend artikel over de banden van de Edmund Burkestichting en de producent van pillen die ervoor moeten zorgen dat lusteloze mannen toch een stijve krijgen en hun vrouw van katoen kunnen geven - conservatieve gezinswaarden! Maar zelfs Pfizer wordt het te veel als Bart-Jan Spruyt in zee wil gaan met Wilders - conservatieve rampetampers kennen wel hun grenzen. Spruyt, een links-conservatief bij uitstek.

Het is ook uitermate links-conservtief om te roepen dat er een islamitische Voltaire moet komen. Ayaan Hirsi Ali van het American Enterprise Institute, de denktank achter Bush' strategie tegen Irak en Iran, mag het verhalen onder leiding van chicksrijder Vink [tja, met zo'n naam...] en onze communeharmonicaspeler. Onze linksconservatieve voltairianen staan niettemin vierkant achter herboren christen George W. Bush en het van kernwapens voorziene Staphorst Israel [excuses aan Staphorst - volgens mij rijdt daar de bus wel op de rustdag]. Het is niet de bedoeling dat u wijst op deze inconsistentie: we zijn voltairiaan of joods-christelijk, al naar het uitkomt. We zijn voor de vrede en daarom willen we oorlog. We zijn voor vrouwenemancipatie maar mannelijkheid is een geweldig ideaal (neem nog een pilletje om te neuken, Pa). De choc des opinions gaat ook door ons heen. Daarom willen we progressief heten en conservatief tegelijk, willen we ouderwetsche gezinswaarden en toch dat Ma een dienstje neemt, op zijn minst.

Ik zou hier eens serieus tegen in willen brengen dat ik het een erezaak vind conservatief genoemd te worden door dit gespuis. Jawel, ik ben voor behoud: van publieke diensten, van sociale voorzieningen, van meer groen dan hun lief is, van de planeet zelfs die zij uitgeleverd willen zien aan de belangen van olieboeren en wapenfabrikanten. Maar als ik conservatief ben, zijn zij het niet. Ik heb ook wel een naampje voor uw gedachtengoed, o opiniepiepers, maar dat kunt u inmiddels zelf bedenken.

Wroetend in de vuilnisbak van een belendend perceel vond ik voor u alvast de inhoud van een volgend nummer van de Rose Piep:

- Hitler was in het geheim moslim!
De befaamde moslimdeskundige Leon de Winter spitte in het archief van de groot-moefti van Jeruzalem en kwam tot een schokkende ontdeking.

- Armen hoeven niet te stinken!
Theodore Dalrymple legt glashelder uit waarom de armen te beroerd zijn geld te besteden aan zeep in plaats van aan drank en heroïne - tja, en ongewassen kom je natuurlijk nooit aan een goede baan.

- Bos leert het wel af
Jos de Beus verheugt zich er op dat minister van financiën Wouter Bos een groter bezuiniger zal blijken te zijn dan al zijn voorgangers!

- Weet Ayaan daar nog een baantje voor mij?
Femke Halsema is het conservatisme van haar partijgenoten langzamerhand spuugzat.

- De terreur van de rode professor
Afshin Ellian legt uit hoe het werkt aan de universiteit: als je net zo links bent als meneer perfester krijg je een goed cijfer. Briljante studenten (die nu eenmaaal van nature rechts zijn) komen nooit aan de bak.

- Kladschilders blijven ongemoeid
Iedereen mag zich maar kunstenaar noemen in dit land, waar een foto van je remsporen in de WC-pot voor hoge kunst doorgaat. Jaffe zelf legt uit dat dit een gevolg is van al die dolgedraaide jarenzestigtypes die nog steeds de dienst uitmaken in onderwijs en kunstwereld.

En nog veel meer.
Verrassend, onvoorspelbaar - slijp uw opinies!


Powered by Greymatter